Викриття колаборанта та заборона московського патріархату. Головні події дня у Києві

728 0
Дайджест новин за 19 травня.
Фото: Київська МДА

Фото: Київська МДА

Безпекова ситуація 

Служба безпеки України викрила проросійського пропагандиста в Києві. Житель Солом‘янського району підтримував  російську агресію проти України та сподівався на встановлення в Києві «нової влади».  

Транспорт 

21 та 22 травня низка маршрутів громадського транспорту в Києві змінять роботу. Це пов’язано з ремонтом трамвайних колій та роботою ярмарків. Йдеться про трамваї №14, 18 та автобуси №2, 49, 61, 87, 95, 98. 

Проїзд в маршрутках 

З суботи, 21 травня, вартість проїзду в столичних маршрутках зросте до 15 грн. Відповідне оголошення кияни сфотографували у одній з маршруток столиці. У ньому подорожчання аргументують зростанням вартості пального та його дефіцитом. 

Культура 

До кінця травня у Києві запрацюють шість комунальних кінотеатрів. 21 травня відновлюють роботу кінотеатри «Лейпциг», «Флоренція» та кінотеатр ім. Шевченка, а з 26 травня – кінотеатри «Старт», «Факел» і «Ліра». У останньому демонструватимуть реставровану копію класики українського кіно «Тіні забутих предків».

Міжнародні відносини 

Пані посол Фінляндії в Україні Пяйві Лайне повернулася до Києва. 

Київська область 

Депутати Переяславської міської ради на засіданні заборонили на території громади діяльність Української православної церкви Московського патріархату.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!