Новий освітній хаб та обмеження руху. Головні події дня у Києві

684 0
Дайджест новин за 15 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Втрати у війні

Найбільших втрат у протистоянні з російським агресором Збройні сили України зазнали у травні.

«Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку – вони використовували до тисячі артилерійських снарядів за годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки набоїв. В травні-місяці дійсно до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених», – пояснює міністр оборони Олексій Резніков. 

Картина, за його словами, почала змінюватись завдяки зброї 155-го калібру. 

«Спочатку поїхали «Тріпл севен» чи «Три топора», як їх називають (гаубиці М777), потім поїхали М109, «Цезарі», Panzerhaubitze і так далі, і це конкретно змінило ситуацію. Контрбатарейна боротьба одразу зменшила інтенсивність вогню», – зазначає міністр. Крім того, за його словами, важливу роль зіграли всім відомі HIMARS.

Інформаційна війна

Служба безпеки України закликає не читати Telegram-канали «Легитимный», «Сплетница», «Картель», Резидент», «Наблюдатель», «MediaPost», «Женщина с косой» та інші. СБУ закликає не користуватися цими каналами, адже їх роботу фінансує і координує росія. Власників українських пабліків закликають не продавати цим Telegram-каналам рекламу, адже підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства. 

Викриття нарколабораторії

У Києві правоохоронці викрили чоловіка, який обладнав нарколабораторію з вирощування рослин коноплі в орендованому складському приміщенні. Він продавав «товар» під час особистих зустрічей за готівку, отримуючи щомісяця від збуту близько півмільйона гривень прибутку.

За вчинене зловмиснику загрожує ув’язнення на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Новий освітній хаб

У Дарницькому районі Києва запрацював освітній хаб «Inspiration cafe». Як зазначають організатори, це – мультифункціональний простір із безкоштовним навчанням для дітей вимушених переселенців, військовослужбовців і співробітників сфери критичної інфраструктури.

Дорожні обмеження 

На вул. Шовковичній розпочинається ремонт окремих ділянок. Частково обмежать рух із 15 липня до 15 серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!