Викриття зрадника та активне відновлення роботи бізнесу. Головні події дня у Києві

838 0
Дайджест новин за 20 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Зранку жителі столиці чули звуки вибухів. Пізніше міська влада повідомила, що жодних надзвичайних ситуацій не зафіксовано, а вибухи – це робота сил ППО. 

Крім того, за словами генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, ідентифікували командира роти, який наказував вбивати цивільних на Київщині. Це 30-річний старший лейтенант Василь Литвиненко. 

Водночас Національна поліція затримала мешканця Київщини, який під час окупації російськими військами Бучанського району області співпрацював з ворогом. Зокрема, він надавав окупантам інформацію про учасників АТО на Сході України. 

Бізнес

У Києві продовжує відновлювати роботу бізнес. За даними міської влади, 19 травня у місті працювали понад 2000 продуктових магазинів, понад 70 підприємств ринкової мережі, 555 кав’ярень, 63 пекарні, близько 600 перукарень, барбершопів та студій манікюру, понад 650 СТО, частково відновили роботу ТРЦ. 

Благоустрій 

У кожному районі Києва з’явиться квіткова композиція, що символізуватиме незламний дух українського народу під час війни. Перша з них вже створена у Дніпровському районі міста біля станції метро «Лівобережна». Композиція оформлена у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля. 

Культура 

Щорічна акція «Ніч музеїв», в ході якої більшість музеїв відкриті вночі, відбудеться у суботу, 21 травня, у Харкові, Києві та Львові. Частину програми проведуть в Харкові, частину – у Львові, а частину – у Києві, але міста об'єднають телемостом, щоб відвідувачі могли потрапити на «Ніч музеїв» частково онлайн. Детальніше про програму заходу та те, як долучитись до акції, читайте за посиланням

Крім того,  до Дня Європи 21 травня на Старокиївській горі пройде свято. У програмі: турнір із стародавніх настільних ігор, майстер-клас з патріотичного плетіння браслету, квест для дітей 8-12 років «Дари Богів», екскурсії «Таємниці Старокиївської гори», вікторина з історії Києва. Детальна програма доступна за посиланням. 

Суспільство 

З 24 лютого у Києві народилося 2317 малюків: 1222 хлопчики та 1095 дівчаток. Серед новонароджених – 55 двієнь. 

Крім того, за цей час у столиці одружилися 3487 пар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!