Небезпека ракетних атак і перейменування станцій метро. Головні події дня у Києві

666 0
Дайджест новин за 2 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація  

У Київській військовій адміністрації ситуацію в столиці називають контрольованою, однак не виключають загрозу авіаційних та ракетних ударів противника, у тому числі по цивільній інфраструктурі столиці.

Навчання

2 травня у столиці розпочали прийом документів до першого класу. Він триватиме до 31 травня. В умовах воєнного стану документи будуть прийматися не тільки особисто, а й в електронному вигляді або у вигляді поштових листів. Відсутність медичної довідки не є підставою для відмови у зарахуванні.

Здоров’я

Міська влада столиці радить киянам пройти вакцинацію від правця та дифтерії відповідно до календаря вакцинації. Усі дорослі мають робити ці щеплення один раз на 10 років, починаючи з 16 років. Нині це не втрачає актуальності, адже наразі ризик отримати травму значно збільшується, відповідно, зростає й загроза правцю. Можливість захворіти дифтерією в умовах скупчення і переміщення великої кількості людей також збільшується. 

Перейменування

У Києві розпочався другий етап підбору нових назв для п’яти станцій столичного метрополітену. На першому етапі всі бажаючі подавали варіанти назв станцій метрополітену, які планується перейменувати. Мова про станції «Мінська», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого». 

З 2 по 9 травня триває другий етап підбору назв – голосування за один з п’яти найпопулярніших варіантів для кожної станції. Зробити це можна за посиланням

Міжнародні відносини

5 травня посольство Республіки Корея в Україні відновить роботу в Києві. До столиці України вже повернулися посол і деякі співробітники, які з березня працювали в тимчасовому офісі в Чернівцях. 

Також до Києва своє посольство повернула Угорщина. 

Читайте також: Три країни відкликали своє вето на нафтове ембарго проти росії 

Київська область 

Служба безпеки України встановила особи майже 900 російських загарбників, які чинили злочини проти мирного населення на Київщині. Також викрито близько 100 колаборантів, які допомагали ворогу в області. 

Крім того, у Київській області 114 громадянам оголосили підозру в мародерстві на деокупованих територіях.

Водночас у місті Ірпінь вже відновили водопостачання, наразі робота ведеться над відновленням електрики. Загалом російська армія пошкодила понад 70% будівель. Також окупанти знищили трансформаторні станції, тому світло доводиться відновлювати практично з нуля. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!