Будівництво апарт-готелю і викуп ділянок для Ряшівської. Що розглянуть депутати на сесії ЛМР

1336 0
Загалом у порядку денному сесії є майже 300 питань, серед яких і розподіл коштів бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2023 рік.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Цього тижня, 2 березня, депутати Львівської міської ради зберуться на пленарне засідання. Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv в управлінні «Секретаріат ради» ЛМР, про те, чи буде воно відкритим для журналістів, стане відомо після засідання колегії ради.

Загалом у порядку денному сесії є майже 300 питань. Зокрема, на розгляд депутатів представлять проєкт ухвали про затвердження розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік. Попередньо за підсумками виконавчого комітету ЛМР розмір бюджету розвитку на цей рік пропонували встановити на рівні 2,003 млрд грн. До розподілу на капітальні видатки передбачили 1,372 млрд грн (решта – вже розподілені видатки на гарантовані зобов’язання міста та видатки на ЗСУ). Як повідомляла тоді керівниця департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, серед пріоритетів бюджету розвитку насамперед проєкти, що реалізовують за співфінансуванням Європейської комісії та Міжнародної фінансової корпорації – реабілітаційний центр «Незламні» та школа у Брюховичах. Окрім цього, можуть завершити реконструкцію вулиці Шевченка та пропонують розпочати проєкти з реконструкції вул. Залізничної й прокладання трамвайної колії на вул. Миколайчука. 

Читайте також: Садовий пояснив, чому засідання сесій міськради Львова закриті 

Також у Львові пропонують впровадити міську програму забезпечення покращеного харчування військовослужбовців, що проходять лікування (реабілітацію) у закладах охорони здоров’я громади. Сьогодні комісія охорони здоров’я та соціального захисту уже підтримала проєкт ухвали. А для того, аби відзначити мешканців Львівської громади, які брали участь в обороні України, захисті безпеки населення та інтересів держави, – запровадити почесну відзнаку «За честь і звитягу».

На розгляд депутатів винесуть дві петиції – добудувати міст через вул. Наукову із продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької та за проектування і будівництво школи на вул. Пасічній. Також пропонують затвердити детальні плани територій на розі Кульпарківської – Трускавецької, де може з’явитися житлово-громадський об’єкт з дворівневим паркінгом, а біля парку Франка на перехресті вулиць Каменярів і Технічної – 6-поверховий будинок готельного типу (апартаменти) вищого класу та громадський будинок з адміністративно-офісними приміщеннями. Окрім цього, на сесії розглядатимуть розробку детальних планів території у районі вул. Яворницького, вул. Кривої у Винниках та території у районі вул. Хуторівки – вул. Демнянської. Депутати також розглянуть проєкт ухвали про викуп ще декількох земельних ділянок для будівництва вулиці Ряшівської (проєктованої) з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона. Попередньо у 2021-2022 роках міська рада вже викупила 34 ділянки на загальну суму понад 9,5 млн грн, а у 2022-му – ще 18 ділянок.

Нагадаємо, як повідомляв під час дискусії Tvoemisto.tv «Розвиток Львова у час війни. Підсумки року» керівник фракції «Варта» у ЛМР Юрій Мартинюк, цю сесію планують відкрити для журналістів та громадськості. 

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!