Постраждалі масштабної аварії біля Львова кажуть, що справу намагаються зам'яти

4791 0
Водій Mitsubishi Galant виїхав на зустрічну смугу. У поліції кажуть, що він був нетверезий.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

Після аварії, що трапилася 21 липня у селі Бартатів Городоцького району (16 км від Львова) й де постраждали п’ятеро людей, батьки винуватця аварії намагалися відкупитися від постраждалих. Про це Тvoemisto.tv повідомив Андрій Фостяк, який постаждав у аварії і перебуває у лікарні. Його дружина досі у реанімації.

У Андрія Фостяка якраз було весілля у суботу, після якого вони з дружиною вирішили поїхати на кілька днів у Карпати. Подружжя якраз їхало дещо докупити до Львова, як у районі села Бартатів 38-річний львів’янин на Mitsubishi Galant вилетів на шаленій швидкості на зустрічну смугу.

«Перед нами їхала колона автомобілів, і з протилежного ряду колона. Тоді водій Mitsubishi Galant, який просто на шаленій швидкості їхав між рядами, вилетів на зустрічну смугу, зачепив Range Rover, в якого від швидкості відірвало колесо. На божевільній швидкості його розвернуло і боком він влетів нам у лобове», – розповів Андрій Фостяк.

На місце виїхали «швидка допомога» та поліція. Водія Mitsubishi Galant перевірили драгером. Драгер, за словами Андрія, показав 0,92 проміле, що у 5 разів більше за допустиму норму.  У поліції цю інформацію підтверджують.

Дружину Андрія повезли у Городоцьку районну лікарню, у реанімацію, аби стабілізували її стан і перевезти до Львова. Чоловіка разом із винуватцем аварії госпіталізували у лікарню швидкої допомоги. Водій, за його словами, відмовився здавати кров на визначення алкоголю в крові.

«Кров він здав вчора, 22 липня, наприкінці дня, у примусовому порядку, хоча мали це зробити впродовж 4-х годин. Чому затягнулося – невідомо. Намагалися батьки відкупитися, пропонували не писати заяви. Також у поліції не хотіли спершу приймати заяву, поки родичі не почали знімати на відео, бо я досі в лікарні», – каже Андрій Фостяк.

У дружини Андрія у кількох місцях відкритий перелом ноги, забій голови, численні забої, зсадини по всьому тілу, забій грудної клітки. У самого Андрія – забій грудної клітки, рвані рани на ногах і сильна травма ноги. Також забої у тих, хто їхав у Range Rover. 

За словами постраждалого, сьогодні суд обирав запобіжний захід для винуватця ДТП. Його помістити в ізолятор із правою внесення застави у розмірі 200 тис грн. Про покарання для водія Андрій не хоче говорити, головне, каже, щоб дружина одужала.

Зазначимо, що слідчі відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Якщо провину водія доведуть, йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!