Політична реклама

Винайдено шоколад, який не тане навіть при 40 градусах

1362 0
Шоколад, виготовлений за новою технологією, може пролежати понад три години на сонці і не втратити свою твердість. Секрет термостійких солодощів полягає у додаткових процесах під час його виготовлення.

Секрет термостійких солодощів полягає у додаткових процесах під час його виготовлення. Після конширування, під час якого з шоколаду видаляють грудки та додають олію какао, щоб він був не таким в'язким, за звичайною технологією солодку коричневу масу розливають по формах, - пише "ТСН".

Однак для термостійких солодощів на цій фінальній стадії доведеться провести ще й рафінування, щоб видалити частину цукру і кислот.

"Зазвичай в процесі виготовлення ми нагріваємо какао до різних температур. Однак тепер це не обов'язково. Можна видаляти зайві інгредієнти на фінальній стадії, користуючись нашою технологією. Це дозволить менш розвиненим країнам обійтися без дорогого обладнання і робити шоколад", - переконані в компанії Cadbury.

Разом з тим доки термостійкий шоколад ще не з'явився на полицях, скептики висловлюють впевненість, що такі солодощі будуть не смачними і їх ніхто не купуватиме.

"Шоколад приваблює саме тим, що одразу ж тане в роті. А якщо він не тане, то що тоді? Кому сподобається така цукерка, яку треба гризти", - вважає речник компанії Kraft Foods Тоні Білшброт. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!