Політична реклама

Виноградівський райсуд заборонив ДАІшникам штрафувати водіїв на місці

1887 0
Інспектор ДАІ, який не має спеціальних звань, не має права виписувати на місці порушення постанову про накладення штрафу. Це підтверджено рішенням Виноградівського районного суду Закарпатської області.

Зокрема, як повідомляє "Дорожній контроль", у справі про оскарження штрафу суд визнав недійсною постанову ДАІ на підставі того, що штраф був виписаний інспектором ДАІ на дорозі, а не працівником адмінпрактики в будівлі Державтоінспекції.

Суддя встановив, що відповідачем не надано жодних доказів, що інспектор має спеціальне звання та відповідно до своїх функціональних обов'язків має право самостійно виносити постанови.

У рішенні суду сказано, що право накладати штраф надано тільки інспекторам адміністративної практики ДАІ МВС України, яким інспектор був зобов'язаний передати складений ним адмінпротокол.

"У разі виявлення правопорушення, інспектор ДАІ зобов'язаний скласти адміністративний протокол і в кінці зміни передати його працівнику адмінпрактики, який повинен викликати водія в управління і оштрафувати", - зазначає "Дорожній контроль".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!