Виплати за народження дитини можуть збільшити до 100 тисяч гривень

22484 0
Пропонують взяти ці гроші з доходів від грального бізнесу.
Photo by Irina Murza on Unsplash

Photo by Irina Murza on Unsplash

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує збільшити виплати при народженні першої дитини із 40 до 100 тисяч гривень. Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН.

Читайте також: В Україні повертають пакунки малюка для новонароджених

«Я пропоную істотно переглянути програму виплат при народженні дитини. Можна, звичайно, назвати це популізмом, але вважаю, що це принципове питання. Якщо держава не стимулює дієво народжуваність, якщо не вирішується демографічна ситуація на користь приросту народонаселення України, то гріш їй ціна», – прокоментував Данило Гетманцев

Він каже, що у 2013 році за першу дитину виплачували 30 тисяч гривень, за другу – 60 тисяч, за третю – 120 тисяч, при курсі гривні – 8 за долар. Після цього суму зрівняли до 40 тисяч.

«Я запропонував виплати: за першу дитину – 100 тисяч, другу – 200 тисяч, третю – 300 тисяч. Хочу зауважити, що озвучені пропозиції до проєкту бюджету повністю збалансовані з урахуванням резерву», – заявив він.

Нові виплати коштуватимуть бюджету 6 мільярдів гривень. Данило Гетманцев пропонує ці гроші взяти з доходів від грального бізнесу.

Читайте також: Як оформити допомогу при народженні дитини онлайн. Інструкція

Нагадаємо, Верховна Рада повернула «пакунок малюка», який перестали видавати з першого вересня цього року.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!