Виплати родинам померлих від Covid-19 медиків надаватимуть за спрощеною процедурою

1142 0
В уряді «чітко знають» заклади, де лікують хворих на Covid-19, і хочуть вивести їх з «усієї бюрократичної процедури цих довгих розслідувань».
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Від січня уряд планує спростити процес надання допомоги родинам медиків, померлих від Covid-19. Про це повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

На цей час, за її словами, таку допомогу виплатили родинам 53 медичних працівників.

«Законодавство України, яке говорить, що для того, щоб підтвердити, що це професійне захворювання, тобто нещасний випадок на робочому місці... треба пройти відповідну процедуру. Це Держпраці робить, створюється комісія. В комісію входять медичні працівники. Потім акти. Це по два, по три місяці все відбувається. І, звичайно, якщо навіть сьогодні ми візьмемо, що більше ніж 170 вже такі розслідування пройшли, то тільки 30% підтверджує факт, що захворів медик на робочому місці. Всі інші не підтверджуються. Тобто така ще є ситуація», – каже вона

Читайте також: Директор Центру легеневого здоров’я заявив, що всі медикаменти пацієнти змушені купувати самі.

За словами міністра, в уряді «чітко знають» заклади, де лікують хворих на Covid-19, і хочуть вивести їх з «усієї бюрократичної процедури цих довгих розслідувань».

«Якщо ми знаємо, що ці люди працюють із Covid, якщо стався трагічний випадок загибелі медика, то буде спрощена процедура, просто заклад охорони здоров’я робитиме акт щодо захворювання або смерті на робочому місці і будуть такі акти відразу надходити у фонд. Прибираємо велику комісію Держпраці, профпатологи і так далі, і будемо надавати за спрощеним порядком… Я думаю, що січень піде по новому порядку», – наголосила вона.

Додамо, що в листопаді очільник МОЗ Максим Степанов повідомляв, що від коронавірусної інфекції в Україні померли 258 лікарів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!