Виправну колонію на Хуторівці хочуть продати за 132 мільйони гривень

1378 0
Міністр юстиції вважає, що тут можна побудувати туристичний центр, готель або спортивний комплекс.
Фото: Wikimapia.org

Фото: Wikimapia.org

У межах «Великої приватизації в’язниць» на аукціон виставили Львівську виправну колонію №48. Торги мають відбутися 3 червня 2021 року. Про це повідомив Міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте також: Мін'юст пропонує подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. І це не жарт

«Кілька років тому, коли установа ще функціонувала, вона була наповнена усього на 40%. Тому Мін’юст прийняв управлінське рішення щодо доцільності консервації ДУ «Львівська виправна колонія (№48)». У 2018 році усіх засуджених тоді перевели до інших установ», – зазначив Денис Малюська.

Львівська виправна колонія №48 йде на приватизацію двома лотами: перший – об'єкти нерухомості, розташовані на земельній ділянці 10,6 га, зі стартовою ціною 132,7 млн грн, а другий – нерухоме майно, розміщене на 3 га землі, зі стартовою ціною 3,4 млн грн.

За словами Міністра юстиції, об’єкт є надзвичайно перспективним активом для інвестицій у нерухомість або у створення бізнесового проєкту.

«Це можуть бути й житлові забудовники, і девелопери комерційної нерухомості. Тут цілком може бути побудований, наприклад, туристичний центр, готель або спортивний комплекс», – заявив Денис Малюська.

Як йдеться в оголошенні аукціону, стартова ціна об'єкта становить 132 млн 674 тис гривень.

Читайте також: Для забудовників виправної колонії на Хуторівці пропишуть вимоги

Нагадаємо, що у Міністерстві юстиції про продаж Львівської виправної колонії №48, яка розташована на вулиці Хуторівка,2, заявили восени 2020 року. Водночас у міськраді Львова навіть прописали вимоги до забудовника території. Зокрема, пропонують тут збудувати школу, садок, спорткомплекс та центр для пенсіонерів. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!