Випускник Академії сухопутних військ у Львові став найкращим іноземним кадетом Королівської академії

2318 0
Вже третій рік поспіль українці стають найкращими студентами Королівської академії у Великобританії.
Фото: Посольство Британії в Україні

Фото: Посольство Британії в Україні

Українець Павло Лейсі, який закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Львові, став найкращим іноземним студентом британської Королівської Академії Сухопутних військ у Сандгерсті. Про це повідомили у Посольстві Великобританії в Україні.

Павло Лейсі отримав особливу відзнаку – Міжнародний Меч. Щороку цю відзнаку присуджують кадету, який продемонстрував найкращі результати у навчанні.

Зазначимо, що 20-річний Павло родом із Сумщини, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного він здобуває фах артилерійського розвідника, вчиться на 4 курсі.

Цього року в Академії навчалися офіцери з 26 різних країн, але найкращим із них став 20-річний курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Лейсі.

Нагороду українець отримав з рук принцеси Анни. Крім того, начальник Генерального штабу ЗС Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії генерал сер Марк Карлтон-Сміт вручив Павлу медаль.

Читайте також: Львівський кадет став найкращим закордонним студентом військової академії у Британії

Зазначимо, що минулого року найкращим іноземним випускником Королівської військової академії сухопутних військ Великої Британії також став українець – курсант Військової академії Антон Совенко.

Вже третій рік поспіль українці стають найкращими студентами Королівської академії, зокрема двоє з них – випускники Академії сухопутних військ у Львові. 

Нагадаємо, що у 2019 році кадет Львівської національної академії сухопутних військ Артем Бараненко отримав відзнаку Королівської академії сухопутних військ Великої Британії. Тоді з Академії випустились 33 офіцерів, які представляли збройні сили 22 країн – від Афганістану, Албанії, Азербайджану до України та США.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!