Випускникам шкіл скасували обов’язкове ДПА

2369 0
Якщо ж випускники не планують вступати до закладів вищої освіти, то складати ДПА у формі ЗНО не обов'язково.

Верховна Рада підтримала скасування обов'язкової ДПА у 2020 році для випускників шкіл. Напередодні відповідний законопроєкт подав президент Володимир Зеленський.

Випускники зможуть пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням. Якщо ж випускники не планують вступати до закладів вищої освіти, то складати ДПА у формі ЗНО не обов'язково. 

Читайте також: Діти мають право реалізуватися, а не «страждати» або Що не так із цьогорічним ЗНО

Нагадаємо, що раніше уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти. В МОН згодом уточнили, що пропонують скласти тестування вдома.

Також 12 червня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що отримав інформацію про те, що влада начебто готує рішення про скасування проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Основна сесія ЗНО має відбутися з 25 червня по 17 липня. Із датами ЗНО можна ознайомитись тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!