Випускників військових кафедр призиватимуть в армію: деталі

6106 1
Офіцерів запасу призиватимуть на службу до ЗСУ строком на 18 місяців. Однак, в зону АТО відправлятимуть лише за власним бажанням.
фото: blogs.korrespondent.net

фото: blogs.korrespondent.net

Призову підлягають чоловіки до 43 років, що закінчили військову кафедру при ВНЗ, мають вищу освіту, первинне офіцерське звання і пройшли повний курс підготовки офіцерів запасу.

“Після отримання повістки офіцер запасу повинен прибути на пункт збору у вказаний термін і приступити до виконання певних завдань. У разі неявки без поважних причин вони будуть нести відповідальність у порядку, визначеному законом”, – наголосив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ у коментарі Lviv.com.

Відстрочку офіцери запасу зможуть отримати через сімейні обставини, стан здоров’я, отримання освіти або продовження професійної діяльності. На службу в зоні АТО офіцерів запасу відправлятимуть лише якщо вони особисто погодяться і підпишуть контракт.

Читайте також: Львів’янин встановив рекорд світу з кульової стрільби

“Після призову буде проведена підготовка або допідготовка впродовж трьох місяців. Потім вони займуть посади в частинах поза зоною АТО”, – пояснили в штабі ЗСУ.

«Хвилюватися не варто, адже 4 тисячі осіб на всю Україну – це небагато», – прокоментував раніше нововведення для Tvoemisto.tv Олександр Поронюк, керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони.

Він пояснив: «Це забезпечить соціальну справедливість, коли одні свого пройшли строкову службу та під час мобілізації виконали свій обов’язок, інші отримали офіцерське звання та відслужили не в повній мірі. Є багато людей, що отримали досить поважне знання, але в армії так і не служили. Щоб використати те, що держава вклала в їх військову освіту, та покращити боєздатність збройних сил, підтримати національну безпеку, будуть викликати таких військовозобов’язаних людей в якості офіцерів».

 


Читайте також:
31 Травня, 2017 15:06
Квітка Що означає "використати те, що держава вклала в їх військову освіту", враховуючи те, що військова кафедра платна??? Ви розумієте, про що Ви говорите?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!