Київ

Виробник пива «Герої не вмирають» зняв продукт з продажу, але не поспішає публікувати звіти

1103 0
Столична броварня Varvar brewery втрапила у скандал із новою назвою для свого напою ще в січні. Після публічного осуду фірма перепросила, але днями знову наштовхнулася на хвилю хейту.
Фото з мережі

Фото з мережі

На початку січня у мережі розкритикувати броварню Varvar brewery, що раніше назвала своє нове пиво «Герої не вмирають». Броварню звинуватили у «хайпі» на Збройних силах, вказавши на специфічний маркетинг.

4 лютого компанія відповіла на критику в мережі, зазначивши, що вибрала невдалий неймінг та пообіцяла передати кошти з продажу цього сорту у благодійний фонд і опублікувати звіти: «Усі звіти ми відкрито надамо».

Однак днями у Telegram-каналах почали поширювати фото полиць столичних супермаркетів із пивом «Герої не вмирають». Згідно з фото, які публікують, таке пиво продають по 71,99 грн за найменшу тару 0,33 л.
 
«Твоє місто» звернулося за коментарем у компанію з проханням роз'яснити ситуацію. Там зазначили, що продукт зняли з виробництва ще після розголосу в січні, а всю нерозпродану партію відкликали.
 
«Як і було обіцяно, ми зняли продукт з виробництва та відкликали всю нерозпродану партію з мереж супермаркетів. Річ у тім, що в чат потрапили знімки київського Сільпо, де на ціннику чітко видно дату - 2 січня», – пояснюють у компанії.
 

У Varvar brewery також зазначають, що пиво з назвою «Герої не вмирають» все ж може продаватися і по сьогодні. Мовляв, броварня не може нести відповідальність за кожен окремий мережевий супермаркет мереж Novus і Сільпо, які виступили партнерами.

«Навіть наші співробітники кілька тижнів тому випадково натикалися на "Героїв" у Сільпо в Боярці. Це збій у внутрішній комунікації мережі супермаркетів. Таке трапляється»– йдеться у коментарі.

На прохання надати обіцяний звіт щодо коштів, направлених на благодійність з виручки по продажу пива, комунікаційниця відповіла, що не має таких повноважень:

«Ми принесли свої вибачення, ми відкликали продукт. Випуск додаткових статтей [публікація звітів] дасть додатковий поштовх для скандалу в коментарях. У будь-якому разі, ухвалення рішення про публікацію звітності не може належати мені одній»– пояснили у Varvar brewery.

Зазначимо, що такі маркетингові ходи наразі не рідкість.

Нещодавно у схожий скандал потрапила ірпінська компанія ТОВ «Комбуча Україна», яка випустила напій «Героїчна Буча Комбуча». Про те, що такий маркетинговий хід був поганою ідеєю свідчила реакція соцмереж.

Днями перепросив також столичний виробник насіння редиски «Азовсталь» та кабачка «Привид Києва» за «хайп» та передав гроші United24. Компанія щоп'ятниці публікує в своїй соцмережі звіти – фірма здійснила уже три платежі, загальна сума перерахованого прибутку склала 72 000 грн.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!