Виробника ліків оштрафували за неправдиву рекламу про те, що вони діють на коронавіруси

2160 0
Йдеться про препарат «Декасан».
Фото: Юрія фарм

Фото: Юрія фарм

Антимонопольний комітет України оштрафував на 528 тисяч гривень компанію «Юрія-фарм» за недобросовісну конкуренцію. Вона рекламувала препарат «Декасан», заявляючи, що він «діє на коронавіруси». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Регулятор встановив, що підприємство «Юрія-фарм» вчинило порушення, передбачене статтею 15 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції». Йдеться про введення в оману споживачів і можливе отримання конкурентної переваги над іншими виробниками лікарських засобів, які не поширювали неправдивих відомостей про лікувальні властивості власних препаратів.

Нагадаємо, «Юрія-фарм» ще у березні, тобто на початку пандемії, поширило на українському телебаченні та в Youtube рекламу «Декасану», в якій зазначається, що він «діє» на коронавіруси.

31 березня Антимонопольний комітет України надав рекомендації рекламодавцям, а також рекламним компаніям, телебаченню та ЗМІ, у яких зобов'язує не поширювати рекламу про ліки, які нібито можуть лікувати коронавірус.

Ліків та вакцини від коронавірусу наразі немає. Її лише тестують кілька країн, натомість Covid-19 лікують симптоматично.

Нагадаємо, що Єврокомісія дозволила продавати «Ремдесивір» як препарат для лікування коронавірусної хвороби.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!