Виші Львова увійшли в ТОП-10 лідерів в Україні

4426 0
Наприкінці травня командою національного рейтингу вищих навчальних закладів «ТОП-200 Україна» опубліковано одинадцятий щорічний рейтинг українських вишів.
фото: lnu.mow.fm

фото: lnu.mow.fm

Одноосібним переможцем рейтингу "Топ-200 Україна" 2017 став НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він збільшив відрив від решти українських університетів у порівнянні з 2016 роком. Про це повідомляє osvita.ua.

Міжнародна спостережна рада рейтингу "Топ-200 Україна" найвище оцінила такі три досягнення світового рівня університетів України: 

1. Створення і виведення в космос другого університетського наносупутника "PolyTan2" (НТУУ КПІ їм. Ігоря Сікорського);

2. Перемога команди "Білих хакерів" у серії з 60 світових змагань 2016 року з кібербезпеки (НТУУ КПІ їм. Ігоря Сікорського);

3. Отримання математиком Мариною В’язовською престижної «Премії Салема 2016» за розв'язання задачі найщільнішого пакування куль у 8- та 24-вимірних просторах із використанням методів модульних форм (КНУ ім. Тараса Шевченка).

Читайте також: Два виші Львова потрапили у ТОП-10 «найцитованіших» університетів України

Також, укладачі рейтингу підкреслюють, що переважна більшість університетів, які увійшли до "Топ-200 Україна" за останні 10 років показують позитивну динаміку їхньої роботи. Разом з тим, до слабких місць системи вищої освіти України можна віднести її, поки що, значну ізольованість від народного господарства країни, низький рівень інтеграції в європейський і світовий освітньо-науковий простори, малу частку науково-інноваційної роботи в навчальних планах і загальному обсязі університетської діяльності.

Вихідні дані для визначення вказаного рейтингу були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних Web-ресурсів.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!