Виші Львова на дистанційному навчанні та відвертості Богдана / СРСР Путіна. Головне за минулу добу

2345 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Covid-19 – Головне. Кабмін змінив правила в’їзду іноземців в Україну. Зокрема, скасовують норму, що передбачала можливість в’їзду в Україну іноземців, які прямували територією держави транзитом.

Головний лікар Сокальської центральної районної лікарні Роман Швед інфікувався коронавірусом.

Читайте також: Що зміниться для хворих на туберкульоз із наступного року. Пояснення НСЗУ

Університети у Львові розпочали навчальний рік. Український католицький університет це зробив на місяць  раніше – ще у серпні. Із 1 жовтня розпочне навчальну програму «Львівська політехніка». Франковий університет продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня, навчатиме студентів за змішаною формою. А у  медуніверситеті імені Данила Галицького, навчання розпочинається для першокурсників бакалаврату та магістратури 15 вересня, а для всіх інших (2-4 курсів) – з 1 вересня.

У львівській школі №43 один клас перевели на дистанційне навчання через коронавірус. Загалом на такому навчанні у Львові три класи трьох шкіл: №43, 49 та Джерельце».

Групи подовженого дня, які працювали при школах Львівщини після навчання, функціонуватимуть і надалі. Ніяких спецрозпоряджень щодо відміни занять немає.

Чернівецька міськрада буде судитися з Кабміном через потрапляння у «червону» зону карантину.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 196 осіб (192 – напередодні). Разом 16 269. Одужало – 4 959 4 805 (плюс 154), померло – 454 (2 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 1 414 ПЛР-тестів. У холодильнику ще 1 480 проби.

Читайте також: У Львівській дитячій лікарні відкрили сучасну травматологічну операційну

В Україні Covid-19 виявлено у 2 551 осіб (2 411 за попередню добу). Загальна кількість 143 030 пацієнтів. Одужало – 64 703 (плюс 1 157), померло – 2 979 особи (плюс 45).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 16 269 (деталі – дивися вище), далі Київ – 15 821 осіб (плюс 245), Чернівецька – 11 581 (+ 150) та Харківська – 11 493 (+ 291 осіб) області.

Відвертості Богдана. Ексглава ОП Андрій Богдан каже, що найбільший вплив на президента Зеленського має «Слуга народу», ресторатор Микола Тищенко.

Окрім того, він заявив, що:

  • До Зеленського не можна потрапити без узгодження з главою ОПУ Єрмаком. За його словами, «це не нормально. Завжди має бути друга та третя думка»;
  • Експерти, яких привів той, створюють образ Зеленського, який нагадує Брежнєва;
  • Бурбу звільнили з розвідки Міноборони через спецоперацію з затримання бойовиків «ПВК Вагнера»;
  • Чиновники ОП періодично зустрічаються з експрезидентом Порошенком у ресторанах;
  • Крім Tesla йому спалили ще й стару Skoda, яка стояла в іншому районі Києва.

Балух – ГПУ – Єрмак. Стан колишнього політв’язня Кремля Балуха стабільно важкий, він перебуває на апараті штучної вентиляції легень і досі без тями.

Читайте також: У Львові пропонують демонтувати радянську мозаїку на проспекті Чорновола

Колишній заступник головного військового прокурора Генпрокуратури Якубовський, якого пов’язували з Медведчуком, претендує на посаду заступника генпрокурора.

Шевченківський суд зобов’язав СБУ відкрити провадження за статтями 111 (державна зрада) та 114 (шпигунство) щодо голови Офісу президента Єрмака.

У Львові слідчі відкрили кримінал за фактом використання комуністичної символіки 21-річним хлопцем.

Репресії в Білорусі – Навальний. Арештована член Координаційної ради Білорусі Колесникова перебуває в СІЗО у Мінську з обвинуваченням в публічних закликах до захоплення державної влади.

Члени Координаційної ради Білорусі Кравцов і Родненков планують повернутися у Мінськ.

Європейські посли прийшли додому до нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич, щоб захистити її від арешту. Вона є останньою з семи членів Координаційної ради, яка ще не заарештована та не за кордоном.

В.о. президента Білорусі Лукашенко вважає, що у Білорусі та Росії «єдина армія». Речник Путіна Пєсков заявив, що під час майбутнього візиту Лукашенка до Москви обговорюватимуть Союзну державу.

Читайте також: Як перемогти в конкурсі проєктів на громадський бюджет Львова. Важливі деталі

Російський опозиціонер Навальний був отруєний «новою поліпшеною» версією «Новічка» і мав померти уже в літаку. Німецькі фахівці заявили, що операцію з такою отрутою могла провести тільки російська спецслужба.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!