Українські виші пропонують фінансувати залежно від успішності

1274 1
Відповідний пакет законопроєктів для зміни системи управління та фінансування вишів вже розробляють.
фото: vgolos.com.uа

фото: vgolos.com.uа

В Україні хочуть змінити систему фінансування вишів. Про це повідомляють на сайті Osvita.ua з посиланням на міністерку освіти і науки Ганну Новосад.

Планують, що замість системи державного замовлення буде впроваджена система фінансування вищої освіти за результатами діяльності. За словами міністерки, зміна економічної логіки системи фінансування вищої освіти – це шлях до забезпечення якості.

Читайте також: Два львівські університети увійшли до топ-10 найкращих вишів країни

«Фінансування базуватиметься на певних індикаторах якості роботи. Це, наприклад, потрапляння в міжнародні рейтинги, кількість залучених коштів з бізнесу, активність в науковій міжнародній діяльності тощо. Це дозволить університетам почати думати, як зробити, щоб випускник був конкурентоспроможним», – каже вона.

Окрім цього, Ганна Новосад переконана, що поряд з цим потрібно дати можливість університетам розпоряджатися коштами, частково – майном, формувати зарплати.

Відповідний пакет законопроєктів для зміни системи управління та фінансування вишів вже розробляють. Водночас для керівників вишів організовуватимуть навчання з менеджменту та започаткований КРІ для ректорів.



Читайте також:
12 Листопада, 2019 17:53
666 ... м-дя ... а на черзі , певне, оте "вікно овертона" , через яке залетить обговорення -- ".. чи потрібні українцям українські "виш"'і .. " ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!