Виші зможуть видавати червоні дипломи відмінникам, як і раніше

1593 0
Вимоги до присудження відзнаки виші визначають самостійно.
Фото: christian-money-growth

Фото: christian-money-growth

Інформацію про особливі досягнення випускника заклад вищої освіти може зазначати в додатку до диплому європейського зразка в шостому розділі «Додаткова інформація». Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Окрім цього, вимоги до присудження відзнаки, тобто йдеться про червоний диплом, також виші визначають самостійно.

«Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством юстиції України опрацьовує наказ МОН від 29.12.2020 № 1571 «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки». Чинним цей документ стане після реєстрації в Мін’юсті та опублікування у виданні «Офіційний вісник України», – додають у пресслужбі.

Читайте також: Краса математики. Як гімназія у Львові вчить дітей аналітичного мислення

Законом України «Про вищу освіту» встановлено такі види документів про вищу освіту (наукові ступені) за відповідними ступенями:

  • диплом молодшого бакалавра;
  • диплом бакалавра;
  • диплом магістра;
  • диплом доктора філософії/доктора мистецтва;
  • диплом доктора наук.

 

Нагадаємо, що з січня 2021 року в Україні набули чинності зміни щодо оформлення дипломів після закінчення закладів вищої освіти. Зокрема, йшлося, що випускникам видаватимуть дипломи без відзнаки, тобто «червоних» дипломів не буде більше. Однак тепер відомості про видатні досягнення студента пропонують вносити лише в додаток до диплома європейського зразка.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!