Політична реклама

Високий рівень тестостерону спонукає чоловіків говорити правду

4816 0
Тестостерон часто асоціюється з агресією й асоціальною поведінкою. Але високий рівень чоловічого гормону може також змусити чоловіка менше брехати.

У ході дослідження вчені збільшили рівень тестостерону 46 учасникам, змастивши їхню шкіру гелем, який містив цей гормон, - пише видання cikavo.com.ua, посилаючись на Daily Mail. У випадку з іншими 45 учасниками експерименту використовувалося плацебо.

Обидві групи чоловіків грали у кості на комп’ютері. Чим більші очки вони вводили, тим більше грошей вигравали. За словами професора Бернда Вебера з Університету Бонна, оскільки кожен сидів у окремій кабіні, ніхто не міг бачити, чи вводять учасники справжні очки чи завищені.

Результати показали, що чоловіки зі збільшеним рівнем тестостерону брехали менше. За словами дослідників, гормон, швидше за все, підсилює почуття гордості і прагнення створити позитивний образ себе у своїх же очах, пише видання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!