Виставка «Ангели» стала доступною в мережі

2705 0
Понад 400 експонатів з музейних і приватних колекцій були представлені у 23 виставкових залах Палацу Лозинського та Музею Пінзеля.
Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

Фото: Ольга Коваль/Твоє місто

Павло Гудімов у Львові, став доступним онлайн. Тепер переглянути «Ангели. Виставка» можна на сайті «Я галереї».

Понад 400 експонатів з музейних і приватних колекцій були представлені у 23 виставкових залах Палацу Лозинського та Музею Пінзеля. Твори найвідоміших художників минулого й сучасності: від Дюрера, Рембрандта, Буше, Врубеля, Мальчевського, Клінгера, Кульцичької, Новаківського до Шагала, Кабакова, Равського, Костирка, Сільваши та Ялози. 

Читайте також: Тепер ніхто не може сказати, що львів’яни не відрізняють якісний продукт від халтури

Як розповідав раніше Павло Гудімов, 30 музеїв надали свої експонати, а 5 колекціонерів дали важливі роботи з приватних колекцій. Окрім цього, спеціально для проекту закупили ще близько сотні експонатів з-за кордону. Також працювала команда експертів у темах проєкту, які досліджували античність, як коріння ангелів, релігійні сюжети за участі цих крилатих істот, ієрархії та архангелів. 

Найбільша частина проєкту – ангели в культурі, з діапазоном дослідження від графічних творів минулого до сакральних розписів доби символізму та монументальної скульптури ангелів у Львові. 

Нагадаємо, що в червні минулого року у Львові презентували проєкт «Ангели». У двох музеях Львова впродовж трьох місяців можна було переглянути виставку «Ангели», що нараховувала понад 400 експонатів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!