Політична реклама

Визначено райони Львова, в яких найчастіше крадуть авто

2349 0
Минулоріч у Львівській області до міліції надійшло 815 заяв про крадіжку з автомобіля. Кількість подібних злочинів щороку зростає.

Минулоріч у Львівській області до міліції надійшло 815 заяв про крадіжку з автомобіля.  Кількість подібних злочинів щороку зростає.

Загалом у 2012 році зареєстровано 359 тисяч автомобілів. Відповідно за рік у Львові та області обкрадають кожного чотирьохсотого автовласника. Щоправда, не кожен потерпілий внаслідок крадіжки з автомобіля пише заяву в міліцію, — інформує ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Як розповів Притула Руслан Романович – старший дільничний інспектор, Зловмисникам багато часу не треба, 3 – 5 хвилин, підходять до машини, розбивають скло, викрадають сумку, барсетку і відразу втікають.

З його слів, у 110 випадках з 815 злодії проникали в автомобіль шляхом вільного доступу – тобто, через відчинені дверцята. Також часто злодії проникають всередину автомобіля, пошкоджуючи двері або замки, розбивають скло.

Жертвами крадіжок із автомобілів частіше стають чоловіки. Серед потерпілих жінки становлять всього 25%, чоловіки – відповідно 75%.

Улюблений час роботи злочинців - вечірній та нічний час – з 20.00 до 02.00, обід з 12.00 до 15.00, і всього 5% скоюють крадіжку з автомобілів з 18.00 до 19.00. Особливу уважність варта проявляти також в певних ситуаціях зранку і ввечері.

Найчастіше речі викрадають з ВАЗівської класики. Очевидно, причина в тому, що ці автомобілі найпростіше відчинити. Друге місце – за автомобілями Опель і третє з приблизно однаковим результатом – за Міцубіші, Фольксвагенами та Рено.

Викрадене найчастіше – сумки, барсетки, гроші, документи, мобільні телефони та ноутбуки.
Найбільша сума викраденого у 2012 році – 10 тисяч гривень та 3 тисячі доларів. Їх власник просто залишив у барсетці на сидінні, а сам на кілька хвилин відлучився. За сигаретами. Автомобіль, до речі, він залишив незамкненим на проїзній частині.

Найбільше крадіжок із автомобілів скоюється у Сихівському та Шевченківському, за ними Личаківський, Галицький та Залізничний. І найбезпечніший район по цьому виду злочинів – Франківський.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!