Політична реклама

Визначили розмір пільг на оподаткування житла

1586 0
На останньому пленарному засіданні 23 вересня внесли зміни до ухвали міської ради «Про затвердження Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» від 14 липня 2011 року №664, виклавши у новій редакції додаток.

Відтак, відповідно до додатку, база оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується: для квартир незалежно від їх кількості - на 120 кв.м., для житлових будинків незалежно від їх кількості - на 250 кв.м. Для різних видів об’єктів житлової нерухомості - на 370 кв.м. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Пільги із сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності.

Ставки податку для фізичних осіб становлять 1% для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв.м, або житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв.м. та 2,7%, якщо площа квартир чи житлових будинків перевищує ці показники. Ставки для різних видів об’єктів житлової нерухомості становлять 1% - якщо площа не перевищує 740 кв.м. та 2,7% - якщо площа - більше 740 кв.м. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!