Вздовж залізничних колій встановлюватимуть огорожі та висаджуватимуть лісосмуги

5845 1
Такі заходи мають підвищити безпеку людей біля колій.
ілюстративне фото: Укрзалізниця

ілюстративне фото: Укрзалізниця

З 1 квітня в дію вступили оновлені Державні будівельні норми, у яких, зокрема, прописане обов'язкове влаштування спеціальних огороджень вздовж залізничних колій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє заступник керівника міністерства Лев Парцхаладзе.

Йдеться про огороджувальні паркани та ділянки лісів з лісосмугами.

«Якщо це лісосмуги, то вони повинні утворювати щільну безперервну лінію захисту. У місцях їхніх розривів повинні влаштовуватися механічні загорожі. Виняток становлять природні та штучні перешкоди для виходу на колії. Наприклад, водойми, заболочена місцевість, скельні виїмки, будинки, гаражі тощо», — говорить він.

Читайте також: В Україні пропонують будувати дороги з синтетичних матеріалів

Ця норма має підвищити безпеку людей біля залізничних колій та мінімізувати кількість нещасних випадків і аварій. За підрахунками експертів, пише Лев Парцхаладзе, це дозволить на 30% зменшити аварії і нещасні випадки на коліях.

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
27 Квітня, 2019 19:40
666 ... " ..а где пехота не пройдёт и бронепоезд не промчится , Максим на пузе проползёт и ничего с ним не случится ! .." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!