Вже 10 церковних громад на Львівщині перейшли з російської церкви до ПЦУ. Мапа

2646 0
За тиждень до ПЦУ приєднались одразу три громади на Сокальщині.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

У Сокальському районі протягом тижня три церковні громади перейшли з підпорядкування РПЦ до Православної церкви України. Про це свідчать дані на інтерактивній мапі переходу громад до ПЦУ від РІСУ.

На сайті Сокальської РДА повідомили, що 22 cічня до ПЦУ перейшла громада села Корчі, а 23 січня – релігійні громади сіл Михайлівка та Піддубне.

Згідно з мапою, вже 10 громад на Львівщині залишили церкву Московського патріархату і перейшли до Православної церкви України. Це громада у Жовкві (храм свят апостолів Петра і Павла), ще три громади на Сокальщині, дві громади у Стрийському районі та одна – в Турківському.

Нагадаємо, 6 січня голова ПЦУ Епіфаній отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української православної церкви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!