Політична реклама

Вживання грейпфруту може бути небезпечним для здоров’я

1081 0
Виявилося, що в поєднанні з прийомом деяких лікарських препаратів, грейпфрут може нести навіть смертельний ризик для здоров’я.

Всьому провиною хімічні елементи, що містяться в цитрусі та вступають у взаємодію з певними ліками. З 2008 по 2012 рік кількість медикаментів з потенційною можливістю заподіяння серйозної шкоди в результаті взаємодії з грейпфрутом збільшилася з 17 до 43, - пише видання "ВКурсе".

У список небезпечних при вживанні із грейпфрутом ліків увійшли засоби від депресії, тривожності, алергії, ВІЛ-інфекції, епілептичних припадків, аномалій серцевого ритму та високого рівня холестерину. Негативні наслідки можуть виникати навіть тоді, коли людина з'їла зовсім небагато грейпфрута через кілька годин після прийому ліків. А якщо вживати цей фрукт часто, справи можуть стати зовсім кепські.

Так, комбінація симвастатину (препарату, що знижує вміст холестерину в крові) з 200 мл грейпфрутового соку один раз на день протягом трьох днів збільшує концентрацію ліків більш ніж в три рази. Найбільшому ризику в таких випадках піддаються літні люди зі зниженою здатністю переносити передозування медикаментів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!