Політична реклама

Вживання грибів, шоколаду та солодкої картоплі запобігає захворюванню на грип

1916 0
Найкращим способом запобігти захворюванню на грип – це побудувати власний непробивний імунітет.

Дейв Гротто, автор книги “101 продукт для порятунку життя”, розповідає нам про 10 продуктів, насичених найбільшими дозами вітамінів та поживних речовин, необхідних нам для захисту та профілактики захворювань, - пише видання cikavo.com.

 

Гриби 

Гриби зазвичай не сприймаються як здорова їжа, але в них є два важливих компоненти, необхідних у сезон грипу: селен, який допомагає клітинам крові виробляти цитокіни для очищення від хвороб, і бета-глюкан, протимікробний тип волокон, які допомагають активувати клітини – “супергерої”, здатні знайти і знищити інфекції.

Свіжий часн

Такі продукти, як часник, можуть вигнати захворювання завдяки хімічній сполуці аліцин, що є протимікробною речовиною. Британські вчені виявили, що люди, які приймають харчові добавки з аліцином, на 46% рідше страждають від застуди і швидше одужують, якщо все ж її підхоплять. Отож, додавайте часник щодня в їжу, експерти рекомендують споживати два свіжих зубчики на день.

Свіжий лосось

У нещодавньому дослідженні було виявлено, що люди з найнижчим рівнем вітаміну Д на 40% частіше повідомляли про респіраторні захворювання, ніж ті, хто мав вищий рівень вітаміну Д. Дуже ефективно підвищує вміст цього вітаміну в організмі лосось. 100-грамовий шматок цього продукту забезпечує 360 одиниць вітаміну Д, а деякі фахівці рекомендують споживати цілих 800-1000 одиниць на день.

Чай

Дослідники Гарвардського університету виявили, що п’ять чашок чорного чаю у день протягом двох тижнів підсилюють у чотири рази захисну імунну систему організму, очевидно, завдяки теаніну. У чаї також містяться катехіни, які діють проти вільних радикалів, як команда асенізаторів. Гротто пропонує випивати щодня від однієї до трьох чашок чорного, зеленого або білого чаю.

Йогурт

Травний тракт – один з найважливіших імунних органів, а тому уникайте хвороботворних мікробів за допомогою пробіотиків і пребіотиків, які можна знайти у природних ферментованих продуктах. Наприклад у йогурті. Відповідно до дослідження, яке провели у Віденському університеті, одна порція продукту з наклейкою “живі і активні культури” в день підсилить імунну функцію.

Чорний шоколад

Фахівці з харчування одностайні у тому, що чорний шоколад заслуговує на гідне місце у здоровій дієті, а дослідження на тему харчування, опубліковане у британському журналі, стверджує, що він може також посилити імунітет. Великі дози какао підтримують клітини Т-хелпери, які підвищують здатність імунної системи протистояти інфекції.

Устриці

Цинк вкрай важливий для імунної системи, він мобілізує війська – білі кров’яні тільця – для атаки на бактерії і віруси, такі як грип чи застуда. Одна середня устриця забезпечує майже весь запас цинку, необхідного на день, у той час як порція з шести делікатесів забезпечить більш ніж п’ятикратний рекомендований обсяг.

Мигдаль

Корисний для серця мигдаль забезпечує імунну систему вітаміном Е, який знижує шанси підхопити простуду і зупиняє розвиток респіраторних інфекцій. Однак тільки мигдалю для денної дієти недостатньо, а тому включіть у раціон також і крупи, насіння соняшнику, страви з ріпи і проростки пшениці.

Полуниця

Хоча перше, про що ви подумаєте підхопивши застуду, – це продукти багаті вітаміном С, наприклад, апельсини, Гротто стверджує, що властивості цього антиоксиданту запобігати хворобі спірні. Деякі дослідження доводять, що саме полуниця може зменшити інтенсивність і тривалість застуди та грипу, а тому варто спробувати, навіть незважаючи на високу ціну цього продукту у зимовий час. Одна чашка цих ягід забезпечує 160% денної норми вітаміну С.

Солодка картопля

Бета-каротин покращує захисні властивості організму. Він відіграє важливу роль у розвитку імунної системи клітин і допомагає нейтралізувати шкідливі токсини. Солодка картопля та інші продукти помаранчевого кольору – морква, гарбуз, яєчні жовтки і мускусні дині – є відмінним джерелом цієї речовини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!