Політична реклама

Вживання кави полегшує біль

2291 0
Одна чашка кави під час сніданку полегшує статичний біль, викликаний проведенням декількох годин поспіль перед комп‘ютером, стверджується в новому дослідження.

Вчені виявили, що добровольці, які провели 90-хвилин інтенсивної роботи перед екраном без перерви, меншою мірою страждали від болю в шиї, плечах, руках та зап’ястя, якщо вони випивали каву, перш ніж вирушити з дому в офіс.

Результати дослідження, опублікованого командою медиків з Університету Осло, показують, що навіть невеликі дози кофеїну можуть чинити сильну знеболювальну дію. На цей час вже вважається доведеним, що кава є ефективним засобом захисту від раку печінки, хвороби Альцгеймера та навіть інсультів, однак дослідження останнього часу все частіше фокусуються на знеболюючих властивостях кофеїну.

В рамках дослідження вчені сформували контрольну групу з 48 офісних службовців, які традиційно перед відходом на роботу випивали одну чашку кави за сніданком. Учасники протягом 90 хвилин повинні були виконувати механічну роботу за комп‘ютером — виправляти друкарські помилки в документі, переписувати певний текст і заповнювати таблицю спеціальними даними. Під час дослідження вони могли користуватися тільки клавіатурою та мишкою. Їм не дозволялося призупинити роботу, і в різний час під час експерименту вчені запитували учасників про наявність статистичного болю.

Під час дослідження 60% працівників переставали пити каву перед відходом в офіс. Статичний біль відчували всі представники тестової групи, однак ті випробовувані, які пили каву повідомили про нижчий рівень дискомфорту. «Результати дослідження продемонстрували, що кава здатна в значній мірі полегшувати статистичний біль, однак при цьому воно не в силах знімати його повністю. Отримані нами висновки в принципі підтверджують результати попередніх досліджень, в рамках яких учені виявили, що кава здатна частково знімати біль від фізичних вправ і фізичного навантаження. Це дозволяє припустити, що кофеїн є хорошим анестетиком при м’язовому болі, в той час як загального анестезуючого ефекту на організм він не чинить» — наголошується в звіті дослідження.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!