Політична реклама

Вживання морквяно-грушевого соку покращує імунну систему

1283 0
Деяким людям важко щодня вживати рекомендовану кількість овочів і фруктів, тому на допомогу приходять свіжовичавлені соки, які багаті біологічно активними речовинами і дуже швидко засвоюються організмом, приймаючи участь в обмінних процесах.

Фрукти та овочі є джерелами вітамінів, мінералів і поживних речовин, які допомагають підвищити захисні сили організму, тому дієтелоги радять вживати свіжовичавлені соки, - пише видання "ВКурсе". Деякі з цих соків особливо позитивно впливають на підвищення імунної системи. Ось декілька з них:

Морквяно-грушевий сік

Морква відмінне джерело бета-каротину — речовини, що міститься в рослинах, який в організмі перетворюється на вітамін А. Вітамін А відіграє важливу роль у регуляції роботи імунної системи і допомагає організму боротися з інфекціями, а також сприяє збереженню достатньої кількості Т-клітин. Це підвищує активність білих кров’яних клітин, які захищають організм від чужорідних речовин.

Апельсиново-грейпфрутовий сік

Апельсини, грейпфрути, лайми та лимони є цитрусовими, які містять багато вітаміну С. Вітамін С є антиоксидантом і захищає клітини організму від ушкодження. Вітамін С сприяє виробленню білих кров‘яних клітин і антитіл, які допомагають боротися з інфекціями. Дефіцит вітаміну С може призвести до повільного загоєння ран, нездатності боротися з інфекціями та порушеннями імунної відповіді. Апельсиново-грейпфрутовий сік — джерело вітаміну С.

Томатний сік

Дуже корисний при проблемах з роботою шлунково-кишкового тракту та здатний знизити ризик онкологічних захворювань. Фітонциди, що входять до складу соку сприятливо впливають на травлення. Томатний сік перед їжею готує організм до прийому їжі, а його низька калорійність підійде тим, хто сидить на дієті.

Фруктова насолода

Цей сік вразить вас вибухом смаків і подарує задоволення. Полуниця, манго і лайм — прекрасні джерела вітамінів С і А. А якщо ви додасте в коктейль зародки пшениці, то отримаєте вітамін Е, який є антиоксидантом і допомагає захистити клітини імунної системи від шкідливого окислювального пошкодження.

Буряковий коктейль здоров’я

Цей коктейль являє собою комбінацію з трьох коренеплодів, кожен з яких містить речовини, необхідні для підвищення захисних властивостей організму. Селера містить вітамін С, вітамін А і фолієву кислоту, але істинний секрет цього соку в листі. Листя селери є чудовим джерелом вітамінів А і Е, а листя буряка містять достатню кількість вітамінів С і А.

Сила зелені

Цей сік є прекрасним поєднанням зелених листових овочів. Капуста, шпинат і петрушка забезпечують значну кількість поживних речовин, в тому числі, магнію, фолієвої кислоти і вітаміну В6, які відіграють важливу роль для імунної системи організму. Вітамін В6 зокрема, відіграє важливу роль в імунній проліферації клітин та антитіл.

Сік з полуниці та ківі

Полуниця та ківі — солодкі та смачні плоди, які багаті на вітамін С, а м‘ята робить його ще смачніше та корисніше. М’ята не тільки дарує прекрасний аромат, але і збагачує організм фолієвою кислотою, вітаміном А, магнієм і цинком. Недостатнє споживання магнію може послабити імунну систему.

Гарбузовий сік

Гарбуз не тільки смачний овоч, а й гарне джерело вітаміну А, а щоб сік став ще корисніше, додайте в нього насіння гарбуза, які містять вітаміни Е, В6 і цинк.
Цинк є дуже важливим для організму мінералом, який допомагає збільшити виробництво Т-клітин, білих кров'яних клітин і антитіл, які допомагають організму боротися з інфекцією.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!