Політична реклама

Вживання рослинної олії допоможе зберегти зір

1639 0
Згідно з недавнім відкриттям вчених з Центру старіння при Шербрудском університеті, помірне вживання рослинної олії може запобігти втраті зору, пов'язаній з віком.

Дослідники помітили, що рослинна олія сприятливо впливає на епітелій сітківки ока, запобігаючи її руйнуванню, повідомляє Вкурсе. Через порушення функціонування клітин ретинального пігментного епітелію, людина, з віком, втрачає зір.

Вживання рослинної олії допомагає уповільнити, і навіть зовсім запобігти розвитку ретинопатії (незапальне ураженню сітчастої оболонки очного яблука).

За словами вчених, завдяки жирним кислотам, що містяться в рослинній олії, збільшується плинність мембрани, що полегшує проходження світла через око. Дієта з низьким вмістом транс-ненасичених жирів, а також багата омега-3 жирними кислотами і вживання оливкової олії може знизити ризик розвитку ретинопатії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!