Політична реклама

Вживання солодких напоїв спричиняє депресію

1133 0
Вчені з США встановили, що надмірне споживання солодких напоїв, особливо дієтичних, може стати причиною депресії.

Учені провели дослідження, в якому брали участь 264 тисяч людей у віці від 50 до 71 року. Базувалося дослідження на споживанні учасниками лимонаду, чаю, фруктових напоїв і кави в період з 1995 по 1996 рік, - пише видання "ВКурсе".

Через 10 років вчені провели опитування, за результатами якого виявилося, що серед учасників зафіксовано понад 11,3 тисячі випадків депресії.

Як виявилося, ті учасники експерименту, які випивали більше чотирьох банок або стаканів лимонаду на день, в три рази частіше страждали депресією, ніж ті, хто не був любителем солодких напоїв.

Втім, учені відзначили, що ризик виникнення депресивного стану зменшувався на 10%, якщо людина споживала чотири чашки несолодкої кави на день.

«Наші результати говорять про те, що виключення або скорочення споживання дієтичних підсолоджених напоїв або заміна їх несолодкою кавою можуть реально допомогти скоротити ризик депресії», — заявив керівник дослідження доктор Хонглей з Національного інституту здоров‘я в Північній Кароліні.

За словами вченого, потрібні додаткові дослідження, щоб підтвердити ці висновки.

Раніше повідомлялося, що часте вживання шкідливих продуктів, зокрема, фаст-фуду, в два рази підвищує ризик виникнення депресії. Про це заявили іспанські вчені з Університетів Ла-Пальми, Гранади і Наварри. Відповідні висновки вони зробили після того, як поспостерігали за станом 9 тис чоловік протягом 6 місяців.

Американські вчені близькі до створення тестів, що дозволяють виявити депресивні розлади у тінейджерів по аналізу крові, випливає з публікації дослідницької групи в журналі Поступальний психіатрії.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!