Політична реклама

Вживання цитрусових знижує вплив забрудненого повітря

1190 0
Раціон, багатий вітаміном С, знижує негативний вплив забрудненого повітря на респіраторну систему людей. Такого висновку дійшли канадські вчені.

Під час дослідження вчені спостерігали за групою пацієнтів, які проходили лікування в клініках Лондона. Всі вони страждали астмою або ХОЗЛ. Діагностика показала, що пацієнти з низьким рівнем вітаміну С найбільш схильні до розвитку захворювань респіраторної системи, якщо вони піддаються високому рівню забруднення повітря.

При попаданні забрудненого повітря в легені утворюються вільні радикали, які пошкоджують клітини тканин організму. А антиоксиданти, до яких відноситься вітамін С, мають властивість зв'язувати вільні радикали і запобігати шкоді, що наноситься ними, пояснюють автори дослідження.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!