Політична реклама

Вживання зеленого чаю покращує пам'ять

1091 0
Дослідження китайських вчених показує, що зелений чай сприяє поліпшенню пам‘яті й орієнтуванню в просторі. Вчені з'ясували, що хімічні властивості зеленого чаю можуть впливати на процеси в головному мозку.

Дослідження було сконцентровано на епігаллокатехін галлат (ЕГКГ), головному компоненті зеленого чаю. Крім того, що він є антиоксидантом, дослідники говорять, що він захищає від дегенеративних вікових хвороб.

Вчені припускають, що ЕГКГ може впливати на пізнавальну діяльність мозку, сприяючи виникненню нових нервових клітин — нейрогенезу.

Вчені встановили, що ЕГКГ сприяє появі попередників нервових клітин, з яких розвиваються багато видів клітин.  Також було виявлено, що вживання зеленого чаю зменшує вірогідність дегенеративних захворювань у старшому віці та втрату пам'яті.

Джерело: ВКурсе

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!