Взимку на Львівщині можуть бути вимушені віялові відключення світла

5619 0
Їх можна уникнути, якщо жителі заощаджуватимуть більше електроенергії.

При настанні похолодань і збільшенні споживання електроенергії на Львівщині можуть вимушено запровадити віялові відключення електроенергії. 

Джерело: голова ЛОВА Максим Козицький

Зараз відключень вдається уникати, проте як довго це триватиме, залежить від можливостей мережі і від енергоощадності жителів області.

Читайте також: «Львівобленерго» відключатиме світло для промисловості. Що з побутовими споживачами

«Якщо ми разом зрозуміємо, що для того, щоб залишитися зі світлом, нам треба економити і менше його використовувати, то, звичайно, ми увійдемо в зиму нормально. Але ми готуємось до того, що, можливо, нам доведеться вдатися до віялових відключень і ще додатково зменшувати споживання електроенергії для промисловості. В області уже є підприємства, які погодилися працювати вночі. Ми робимо графіки, за якими подаємо електроенергію промисловості», – зазначив він.

Нагадаємо, наразі споживання електроенергії на Львівщині після російських обстрілів міста та області 10 жовтня не зменшилося. Зараз у області вживають заходів, щоб зберегти життєздатність енергетичної системи та збалансувати її. Бізнес в області закликають перейти на роботу в нічний час, де це можливо.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!