Взимку температура повітря у помешканнях знизиться до 16 градусів

3909 0
Цієї зими норми обігріву в квартирах українців офіційно знизили до +16 градусів, але утримати навіть цю температуру уряду буде непросто, бо досі не вистачає п'ять мільярдів дефіцитних кубів газу. Щоб не замерзнути у своїх оселях, українці вже зараз самотужки в умовах економії пробують утеплитися.
Фото: ase.org

Фото: ase.org

Більше як третина тепла втрачається через стіни, розповів фахівець з енергозбереження Григорій Романюк, повідомляє ТСН. Тим, хто живе не у новобудовах, він радить утеплити їх самостійно, але не одній квартирі, а бажано цілим під'їздом – це і дешевше, і набагато ефективніше, бо утеплювач буде товщиною 10-15, а не традиційних 5 сантиметрів.

Читайте також: Що треба знати перед тим, як утеплювати будинок у Львові?

Вікна, з яких дує, не треба ні міняти, ні клеїти. За словами фахівця, щоб вони  знову стали герметичними, їх достатньо просто відрегулювати. За батареями слід наклеїти тепловідбивну плівку, а в кімнатах встановити рекуператори, або провітрювачі, щоб взимку можна було не відкривати вікна. 

Крім того, лічильники тепла дозволять контролювати температуру в батареях і платити тільки за те тепло, яке дійсно дійшло до квартир. Тим часом, у державному агенстві з енергоефективності кажуть, що про утеплення будинків і ремонт дірявих труб мова поки не йдеться. Зараз вони просувають так звані твердопаливні котли, щоби дорогий російський газ замінити дешевшими українськими дровами і пелетами, а поки напередодні непростої зими радять навчитися  заощаджувати.

Читайте також: 6 способів утеплити свою оселю та зекономити

Нагадаємо, раніше мешканцям Львівщини обіцяли температуру повітря у квартирах взимку не менше 18 градусів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!