Узимку у домівках українців планують знизити температуру

2130 0
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України допускає можливість зниження мінімальної температури в житлових приміщеннях в опалювальний період з 18°С до 16°С у випадку гострого дефіциту природного газу, повідомив заступник глави відомства Едуард Кругляк.
фото: podrobnosti.ua

фото: podrobnosti.ua

«Це може бути лише в той важкий час, коли елементарно не вистачатиме газу», - сказав він на брифінгу в рамках "прямої лінії" Кабінету Міністрів у Києві у вівторок.

У цьому зв'язку Е. Кругляк зазначив, що доручення розглянути можливість зниження мінімальної температури в житлових приміщеннях надійшла до міністерства, але це не означає, що воно буде реалізовано. При цьому він наголосив, що це питання потребує врегулювання на законодавчому рівні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів доручив Мінрегіону та Міністерству охорони здоров'я до 15 вересня 2015 року розробити пропозиції щодо можливості зниження мінімально допустимої температури в житлових приміщеннях з 18°С до 16°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським школярам хочуть продовжити зимові канікули

Крім цього, уряд доручив до 1 жовтня забезпечити об'єкти соціальної сфери додатковими джерелами енергопостачання, а також підготувати перелік пріоритетів щодо захищених споживачів у разі часткового відключення тепломереж та план заходів щодо обмеження обсягів постачань і відключення електроенергії.

Джерело: ua.interfax.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк

ТЕГИ: зима, газ, холод

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!