Квартири Києва взимку можуть тимчасово бути без опалення у разі ударів, – КМДА

714 0
Мережа централізованого опалення може бути виведена з ладу в результаті удару ракет чи безпілотників.
Фото: Claudio Schwarz

Фото: Claudio Schwarz

20 жовтня у столиці почали вмикати опалення. Станом на сьогодні в столиці тепло включили вже у 30% будинків, а опалення в інших будинках підключать вже наступного тижня. 

Як сказав заступник міського голови Києва Петро Пантелеєв у інтерв’ю «Економічній правді», в нинішніх умовах такий крок виправданий, адже попри прохання скоротити споживання електроенергії, кияни вмикають обігрівачі і кондиціонери, чим збільшують навантаження на мережі. Рішення запустити опалення – допомога енергетикам. 

Він зазначив, що також є вірогідність, що взимку у багатоквартирних будинках Києва кілька діб чи навіть тижнів не буде опалення.

«Така вірогідність є. Вона пов'язана не з дефіцитом газу чи технологічними питаннями, а з тим, що ворог полює на наші інфраструктурні об'єкти, руйнує енергетичні об'єкти. Ми повинні це розуміти та усвідомлювати», – сказав Пантелеєв. 

Читайте також: 30% будинків у Києві вже з опаленням. Коли підключать у інших

Мобільні котельні збираються спеціально під нас. Ми сподіваємося отримати їх через півтора місяця. Кількість не можу назвати, це конфіденційна інформація. Фактично, це причіп до вантажного автомобіля. Він легко пересувається по місту, підвозиться до обʼєкта, який необхідно обігріти.

Водночас Пантелеєв сказав, що місто закуповує мобільні котельні. 

«Мобільні котельні збираються спеціально під нас. Ми сподіваємося отримати їх через півтора місяця. Кількість не можу назвати, це конфіденційна інформація. Фактично, це причіп до вантажного автомобіля. Він легко пересувається по місту, підвозиться до обʼєкта, який необхідно обігріти». 

За його словами, мобільна котельня працює як електрогенератор, просто виробляє не електроенергію, а тепло. Для лікарні, пологового будинку або якогось іншого будинку. Виконує ту ж функцію, що і звичайна котельня.

Нагадаємо, що 20 жовтня у столиці почали вмикати опалення

Про те, що може для економії робити місто та як краще утеплити будинок, читайте тут.

Також зазначимо, що робити без світла, газу і тепла, читайте тут

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!