Wiz-Art у Львові: 5 подій фестивалю, які не можна пропустити

2231 0
Сьогодні, 24 липня, у Львові стартує сьомий міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Впродовж трьох днів глядачам покажуть понад 70 стрічок з різних куточків світу. Крім кінопоказів, гостей фестивалю чекають зустрічі з українськими та іноземними режисерами, майстер-класи та лекції. Tvoemisto.tv рекомендує своїм читачам 5 подій фестивалю, які, на нашу думку, просто не можна пропустити.

25 липня, 15:00. Українська короткометражна класика ХХ століття

Ви зможете побачити фільми, часто недооцінені та маловідомі, які водночас є своєрідними культурними подіями, що назавжди змінили як мистецький ландшафт України, так і персональні історії режисерів. Зокрема, "Весняний дощ" Кіри та Олександра Муратових про двох людей, які випадково зустрілись – розмови-взаємопізнання, прогулянки нічним містом та під весняним  дощем – таке перше в їхньому житті кохання. Ця робота цікава ще й тим, що одна з ролей  стала першою для відомого актора Олега Табакова. А також у програмі – єдина комедія в творчості Олександра Довженка – 24-хвилинний фільм "Ягідка кохання" про пригоди  перукаря Жана Ковбасюка, який хоче здихатись свого “незаконно народженого” немовляти. Однак, дізнавшись, що мати дитини домоглась у народному суді аліментів, герой обіцяє стати зразковим батьком, але тепер йому треба знайти немовля, якого він ледве позбувся.

25 липня, 19:00. Перший позаконкурсний блок фільмів Ігри розуму

Це 5 короткометражок загальною тривалістю 88 хвилин присвячені тому, що відбувається в нашому мозку в залежності від зовнішніх впливів, настроїв, емоцій. Шведський фільм "Жива душа" режисера Генрі Мура Селдера про людський мозок, котрий тримають живим за допомогою штучних методів, прокидається у лабораторії. Надзвичний фільм "Мій друг Ніцше" розповідає про неймовірну зустріч між Лукасом і Ніцше, що стає початком жорстокої революції проти сім’ї та суспільства, що відбувається в мозку хлопчика. А з американського фільму "Уривок" ви дізнаєтесь, що буває, якщо, прокинувшись одного ранку, виявиться, що ти снився всьому світові?

26 липня, 15:00. Найкраще з фестивалю Short Waves: польська панорама

7 короткометражок загальною тривалістю 93 хвилини покажуть вам все розмаїття сучасного польського кінематографа. "Неймовірно гнучкий чоловік" Кароліни Шпехт – історія про людину, яка народилася без своєї форми. Постійні деформації і стискання у форму когось іншого викликає почуття бунту. Чи може він жити незалежно від інших і в ізоляції від реальності? А чорна комедія "128-й щур" розповість про те, як триматися подалі від щурячих перегонів, і про усвідомлення того, що тільки ідіоти здатні на справжнє щастя.

26 липня, 17:00. 2-ий позаконкурсний блок Сила Людини

Цікава та незвична кінопідбірка авторів з Бельгії, Ісландії, Франції та Німеччини. "Дотик мовчання" про мову жестів, "У пошуках лівінстону" про дефіцит тютюну, "MEMENTO MORI" про мить, яка відділяє нас від вічності, а ще кіно про пошуки себе у суспільстві, релігійні суперечки та питання життя і смерті – все про ті відчуття, які приховує в собі людська душа.   

27 липня, 17:00. Made in Ukraine. Панорама українських фільмів

88 хвилин – 11 прикладів українського короткого метру. Добра "Вигадка" Катерини Чепик про  дівчинку, яка, граючись у своїй кімнаті, так захоплюється, що непомітно потрапляє у паперовий та пластиліновий світ. Трагічна "Бабушка" Аліни Горової – це символічна історія про літню жінку та її самотність, що переросла в божевілля. Оптимістична "Жуйка" від Ольги Макарчук, що понад усе прагне летіти небом безтурботною бульбашкою та впиватися почуттям свободи. Філософський фільм "Об’єкти у дзеркалі ближче, ніж вони здаються" від Марини Дикухи про те, що там, тут і де реальність.  

А також у програмі 3 конкурсних блоки, документальні короткі метри та кінопоказ фільмів BABYLON13Повна кінематографічна програма фестивалю. Повний розклад майстер-класів та лекцій.

Де придбати квитки?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!