Wizz Air Ukraine прогнозує скорочення маршрутів і підвищення цін

2148 0
Авіакомпанія Wizz Air Ukraine наголошує, що новий порядок Державіаслужби щодо надання прав на експлуатацію повітряних ліній призведе до зменшення кількості доступних маршрутів та підвищення цін на квитки.

Як повідомляє прес-служба авіакомпанії, у Wizz Air Ukraine глибоко занепокоєні документом Державіаслужби, оскільки вважають, що він містить ряд пунктів, які свідчать про значний крок назад у розвитку авіаційного ринку України, інформує Економічна правда

В повідомленні наголошується, що новий порядок надання прав на експлуатацію повітряних ліній призведе до зменшення кількості доступних маршрутів, скорочення кількості авіаперевізників, між якими може обирати пасажир, та підвищення цін на квитки.

"Ці зміни негативно вплинуть на громадян України. Зменшення пасажиропотоку матиме негативний вплив на розвиток туризму в Україні та українську економіку в цілому. Нарешті, новий порядок суперечить лібералізації українського авіаційного ринку та прагненню відповідати нормам ЄС", – йдеться у повідомленні.

Wizz Air Ukraine сподівається, що ці правила будуть переглянуті та скореговані так, щоб були взяті до уваги інтереси всіх учасників авіаційного ринку України.

Нагадаємо, 13 листопада стало відомо, що Мін'юст зареєстрував новий порядок призначень на маршрути, розроблений Державіаслужбою, яку очолює колишній топ-менеджер МАУ Денис Антонюк.

Проект порядку був опублікований влітку і викликав неоднозначну реакцію ринку. Він віддає всю владу з видачі маршрутів чиновникам Державіаслужби і фіксує необхідність виконання перший рік рейсів в межах України, після чого авіаперевізник отримує право виконувати чартерні рейси за кордон. І тільки через два роки після початку виконання внутрішніх рейсів авіакомпанія може претендувати на міжнародні регулярні лінії. Однак навіть виконання цих правил не гарантує отримання права літати за кордон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!