WizzAir планує літати зі Львова в чеське місто Пардубіце

2491 0
Фото: Юрій Танчин

Фото: Юрій Танчин

Угорська бюджетна авіакомпанія WizzAir планує літати зі Львова в чеське місто Пардубіце. Про це повідомляє чеське видання Zdopravy, пише lowcost.ua.

На початку червня WizzAir подав заявку до чеського Міністерства транспорту на виконання щоденних рейсів зі Львова в Пардубіце. 

За інформацією чеського видання, керівництво аеропорту Пардубіце, заявило на засіданні міської ради, що веде переговори з WizzAir. Наразі угорська авіакомпанія літає тільки із Праги.

Пардубіце розташоване за 96 км від Праги і є центром Пардубіцького краю. Перша згадка про місто датується 1340 роком. У місті є старовинний замок та костел святого Варфоломія, а також старий центр.

Нагадаємо, що до карантину зі Львова до Чехії можна було полетіти рейсом у Прагу лоукостом SkyUp. Із липня WizzAir планує відрити базу у Львові та літати до Біллунна (Данія), Таллінна (Естонія), Лісабона (Португалія), Гамбурга (Німеччина) та Щецина (Польща).

Додамо, що на час карантину, до 11 травня, в Україні призупинили всі авіаперевезення, крім спецрейсів для повернення українців з-за кордону. Уряд дозволив виконувати внутрішні авіарейси із 5 червня. Утім, у Львівській області не послабили карантин, тож залізничного сполучення, як і автобусного міжміського та обласного на Львівщині немає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!