«Я допомагаю українській армії». Хто із львівського бізнесу підтримав військових

9393 0
Щоб допомогти Збройним Силам України, підприємці перерахували гроші на рахунок фонду «Повернись живим».

Для підтримки української армії дехто з львівських підприємців організував фінансові збори та переказав кошти на рахунок Фонду «Повернись живим», щоб придбати для бійців ЗСУ необхідні речі.

Зокрема, компанія «Dodo Socks», яка виробляє шкарпетки, організувала збір 500 тисяч грн, щоб допомогти українській армії. Ці кошти планували зібрати упродовж вікенду 12 та 13 лютого у магазинах Львова та Києва. Загалом вдалося зібрати 617 798 грн, які переказали фонду «Повернись живим».

«На цю суму фонд придбає шість мобільних комплексів спостереження. Вони допоможуть сотням українських захисників спостерігати за противниками здалеку та уникати снайперських куль. Дякуємо кожному та кожній за те, що доєдналися і стали частиною такої важливої ініціативи», – зазначили після збору допомоги на сторінці «Dodo Socks» у Фейсбуку. 

Читайте також: «Ми готові!». Підполковник ЗСУ про волонтерство, армію і російську загрозу

Також у львівській компанії Intellias зібрали майже 600 тисяч гривень на потреби українських військових. На ці кошти благодійний фонд «Повернись живим» придбає й передасть на фронт квадрокоптери.

Збір ініціювали 16 лютого. Кошти збирали на внутрішній платформі для благодійних внесків – IntelliShare. Cпеціалісти й спеціалістки переказували внутрішню корпоративну валюту або свої робочі години, які відразу конвертуються в гривневий еквівалент. Так, менш, ніж за три робочі дні, співробітники компанії пожертвували майже 400 000 грн. Також до збору коштів долучились засновники Intellias, пожертвувавши 200 000 грн.  

Про збір 500 тисяч грн для бійців ЗСУ заявила компанія «LA П‘ЄЦ». Весь прибуток, отриманий у четвер 24 лютого, компанія перерахує у фонд «Повернись живим».  

Читайте також: «Українці скуповують не сірники і гречку, а зброю». Володимир В’ятрович про протистояння України та Росії

«План дій такий  цього четверга, 24 лютого, прибуток від усіх замовлень компанії LA П‘ЄЦ піде у Фонд «Повернись живим». Долучайся до ініціативи – замовляй піцу у четвер та підтримуй наших захисників», – йдеться у повідомленні компанії.

Також львівська дизайнерка Марія Фуртас пожертвувала 100 тисяч грн благодійному фонду «Повернись живим». 28-річна засновниця бренду «СULTNAKED» переказала кошти ввечері 21 лютого. У сторі в Instagram вона опублікувала квитанцію про грошовий переказ.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv зібрало підбірку громадських організацій та благодійних фондів, де можна зробити перекази коштів для допомоги українським військовим. Детальніше читайте тут.

Підготувала Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!