«Я» у тканині, перлинки і дитячі малюнки на одязі. Чим дивував другий день Lviv Fashion Week

2543 0
Цього року особливістю Львівського тижня моди є співпраця дизайнерів та художників.
Фото: Надія Марченко

Фото: Надія Марченко

Під час другого дня Lviv Fashion Week відбулися покази колекцій ZALESOVA, Olesia Tsiukh, Olga Romanova, Lesia Semi x Boris Gavryliuk, Petro Nesterenko-Lanko x Olga Pylnyk.

ZALESOVA SS 2021

Дизайнерка Надія Ковальчук представила свою колекцію першою. Надзвичайно динамічний показ, в основі якого була ідея, що одяг – це спосіб передачі власного «я», ідеального хіба що у своїй специфічності. У колекції бренду домінують класичні монокольори – чорний та білий, а також акцентні синій та металік. Використовуються альтернативні тканини, властивості яких дозволяють максимально довго зберігати первинний вигляд речей: полірований котон з напиленням, неопрен, поплін, віскоза, джинс з оксамитовим напиленням. Конструктивно колекція побудована на контрастах кольорів, об'ємів і фактур, поєднанні легких тканин із важкими та щільними. Дизайнерка переконана, що варто довіряти натхненню, експериментувати із тонкими фібрами душі, які своїм сплетінням формують творчу матерію. Форма не є можливою без змісту, який ми вкладаємо у неї. Якби ми могли чесно зізнатися про власні бажання, зрозуміли б, що всього лише хочемо бути собою. Індивідуалізм – це позиція, що підкреслює цінність особистості, тому одяг бренду пропагує індивідуалізм.

OLESYA TSIUKH SS 2021 Одяг бренду TSIUSHKA – історія про сильних, сучасних і незалежних жінок, водночас у глибині душі ніжних, тонких та чуттєвих. Цей одяг не кричить, не ганяється за трендами, він чітко ідентифікує особистість в соціумі і тихо шепоче, що її філософія – це стовідсоткова жіночність. Колекція достатньо утилітарна. Дизайнер врахувала динаміку життя активної жінки сьогодення. В колекцію входять сукні на бретелях, які завжди привертають увагу, поверх суконь, жилетки з екошкіри та легкі тренчі оверсайз, що роблять образ незобов’язуючим. Використані натуральна шкіра, шовк, віскоза, льон, вовна та котон. Масивні прикраси кольору бронзи довершують образ.

Olga Romanova. Інспірацією для створення нової колекції стала мода початку 40-х років минулого століття. Це були непрості часи, де жінка, попри те, що відчувала дефіцит тканин та уваги, все ж намагалася бути гарною. Особливо допомагали у цьому аксесуари та цікаві деталі. Лаконічність, вимушений мінімалізм у формах, крої та кількість матеріалу в поєднанні з жіночними аксесуарами, на яких чи не на єдиних не розповсюджувалися тогочасні обмеження, створюють свого роду баланс жіночої чуттєвості і чоловічої сили.

Силуети – прямі, в дечому схожі на військову форму, трапецієвидні, приталені. В колекції домінують строгий витончений крій, чисті лінії, геометричність форм, простота і чуттєвість. В асортименті брючні костюми, жакети, тренчі, пальта, безрукавки, спідниці, корсети і блузи. Це базовий набір речей, які з легкістю комбінуються та поєднуються між собою, створюючи образи для різних потреб. Строгі акуратні сукні-міді – як must have гардеробу.

Переважають глибокі натуральні тони осінньо-зимової гами: деревний коричневий, крем-кава, пісочний, білий і класичний чорний. Лаконічність монохромних образів та відтінки нюдової палітри підкреслюють індивідуальність та природність. Використані матеріали, що відповідають тематиці 40-х років і екологічним тенденціям сьогодення: екошкіра, перфорована екошкіра, котон, шовкова органза, кашемір, костюмна вовна.

Одяг доповнений аксесуарами – бантами з екошкіри та перлами, що використовуються як нашийні прикраси та як елементи фурнітури для сумок і поясів; сумки-клатчі, які формою нагадують конверти – актуальні в 40-х, адже в них приходили як листи кохання. Основний меседж колекції – навіть серед важких часів можна бути красивою і жіночною.

Ольга Романова дуже позитивно ставиться до філософії та цінностей сталої моди. Вона вважає, що давати друге дихання старим речам – надзвичайно цікава ідея, адже також інколи переробляла та усучаснювала деякі старі моделі.

LESIA SEMI SS 2021 Нова колекція Lesia Semi виконана у колаборації з художником Борисом Гаврилюком. Період пандемії COVID-19 і карантину примусив людей переосмислити свій погляд на життя, свої цінності, свій фокус уваги. Максимальної уваги заслуговують діти, і дорослій людині також важливо зануритися в себе, згадати щирість та доброту, з якими сприймався світ у дитинстві. Основною темою колекції стали рисунки, створені художником Борисом Гаврилюком на тему дитячих малюнків. Вони перенесені на одяг техніками вишивки в’язальними нитками, аплікації, декорування камінням Swarovski. В колекції представлені сукні, сукні-трансформери, блуза, спідниця і сорочка-трансформер, виконана техніками плісе, гофре. Використані креп, шифон, костюмні і пальтові тканини.

Дизайнер закликає згадати щирість і доброту дитинства – саме тому колекція дуже світла, в білих і бежевих відтінках; це найсвітліша колекція Lesia Semi. Загалом, філософія бренду LESIA SEMI – вишуканість у простоті та розумна функціональність. Сучасний урбаністичний дизайн поєднується з експериментами в крої, особливою увагою до матеріалів, фактур, внутрішньої обробки виробів. Естетика базується на чіткості ліній і лаконічності форм, складному конструктивному крої при зовнішній простоті та водночас комфорті у носінні. Дизайнер створює речі на тонкому балансі між концептуальністю і носибельністю, ідеями та комфортом. Lesia Semi – це сучасний бренд для жінок з незалежним почуттям стилю, втілення інтелектуального підходу до одягу.

Про перший день Lviv Fashion Week читайте у матеріалі

Наталя Береза

Фото: Надія Марченко

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


ТЕГИ: Lviv Fashion Week, LFW

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!