Я з дитинства захоплювався цирком. Історія львівського педіатра, що тягає потяги зубами

3041 0
Львів’янин Олег Скавиш може носити дівчину не тільки на руках, а й в … зубах. Підняти людину для нього не проблема, оскільки тягає в зубах навіть кораблі та потяги. Багаторазовий рекордсмен України вже двічі замахнувся на світові рекорди, незабаром спробує побити і третій. Tvoemisto.tv розпитало лікаря-педіатра, звідки народилося незвичне захоплення і яким чином його рекорди допомагають онкохворим дітям.
фото: facebook.com/evgeny.kraws

фото: facebook.com/evgeny.kraws

Із чого почалася історія Тягнизуба

Ще з дуже давніх часів циркові силачі демонстрували нестандартні прояви сили, в тому числі і трюки за допомогою зубів. Я з дитинства захоплювався цирком, але був дуже худеньким, тому вирішив себе змінити і пішов у спортивний зал. Це було дуже пізно як для професійного спорту – у 19 років. Тоді моя вага була 59 кг.

Поступово ставав більшим та міцнішим, тоді ж згадав про своє захоплення цирком. Мене завжди дивували силачі, які виходили на манеж і демонстрували феноменальні здібності. Пробував повторити силові циркові номери і почало виходити. Спочатку людину у зубах підняв, гирю маленьку і так далі. Перший мій рекорд був у 2012 році – тоді тягнув зубами трамвай.

Фото: facebook.com/evgeny.kraws

Псевдонім Тягнизуб причепився на телешоу «Україна має талант». Я там виступав – тягнув зубами ЗІЛ. Коли робили промо ролик, то назвали мене Тягнизубом. Мені це сподобалося і я взяв собі цей псевдонім.

Про тренування і роботу

Ніяк травм, пов’язаних із цим захопленням, ніколи не мав. Усі зуби цілі, на щастя, вони в мене від природи міцні. Для них особливих вправ не роблю, просто пробую щось підняти і все. А от шию треную.

Насправді дуже важко поєднувати захоплення із роботою педіатра, бо обмаль часу. Робота у лікарні вимагає дуже великої віддачі, тому важко вирватися на якусь акцію, подію. Не всі це розуміють та ідуть на зустріч. Але й ніхто не казав, що буде легко. А от мої маленькі пацієнти мене часто впізнають.

Про колег «по зубах»

Узагалі на нашій планеті не багато людей, які можуть перетягувати величезні предмети зубами, але вони є. Мабуть з десяток знайдеться. В Україні є один професійний цирковий силач, він так само має міцні зуби і може ними тягнути велику вагу. Ми ніколи не змагалися, але я бачив його програму на манежі. Я слідкую за своїми конкурентами, цікавлюся свіжими світовими рекордами, щоб згодом їх побити.

Фото: facebook.com/skavysh.oleg

Один побив – це автобус, вагою 16 тон 190 кг, який нещодавно тягнув у нашому аеропорту. До цього світовий рекорд становив 15 тон. Результат зафіксували і надіслали  на розгляд для внесення у Книгу рекордів Гіннеса. По воді зараз зафіксований рекорд – корабель, вагою 576 тон. А я потягнув пливучий корабель 1195 тон, а цього року планую ще більше.

Про благодійність

6 серпня планую встановити особливий рекорд, тому що тут акцент буде на тому, що це найбільша кількість коліс у транспортному засобі, який зміщений зубами по бруківці. У цій конструкції буде 24 колеса, на це так само потрібно звертати увагу. Якби тут було 6 коліс, потяг пішов набагато легше.

Ми будемо подаватися на світовий рекорд, якщо на кількість коліс звернуть увагу, то це буде світовий рекорд. А як ні, то буде тільки рекорд України. По між тим, це благодійний захід – марафон «Разом потягнемо». Із благодійним фондом «Крила надії» ми хочемо привернути увагу до збору коштів на лікування 8-річного хлопчика Олега Подвірного. У нього – гострий лейкоз і йому потрібна пересадка кісткового мозку. Операцію потрібно робити за кордоном, її вартість в межах 120-150 тисяч євро. У такий спосіб ми будемо привертати увагу до цієї проблеми, підключати зірок, щоб вони теж казали своє слово.

Підготувала Інна Боровець

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!