Як залишатися активним і здоровим в офісі: 10 порад

3008 0
Охорона здоров'я нині є гарячою темою і стан особистого здоров'я та індустрія в цілому знаходиться на підйомі. Якщо ви є співробітником офісу/фірми/компанії, ви маєте знати, що бути здоровим значить мати переваги, серед яких: менше пропущених днів, більш висока продуктивність та менші навантаження.

Пропонуємо добірку із 10 правил, які допоможуть лишатися здоровим, навіть працюючи у безпосередній близькості до колег кожного дня.

1. Часте миття рук

Мийте руки якомога частіше, бо це найперше, що може врятувати від зараження. Завжди мийте руки перед вживанням їжі, після відвідування туалету, після чхання та кашлю.

2. Чисте робоче місце

«Пересічний» офісний стіл містить у сотні разів більше бактерій, ніж сидіння унітазу. Тримайте своє робоче місце акуратним та організовуйте простір на ньому. Прибирайте його наприкінці кожного дня та майте у запасі дезінфікуючий спрей чи серветки, аби протирати його.

3. Пийте більше води

Гарне зволоження організму має вирішальне значення для вашої продуктивності, енергетичного рівня і загального стану здоров'я. Вода допомагає відновлюватися і сприяє ясності мислення. Купіть велику пляшку води і тримайте її біля себе протягом дня.

4. Дезінфікуючий засіб для рук
 
Такий засіб також треба тримати на робочому столі. Як зазначалося вище, дуже корисно часто мити руки. Але протягом робочого дня, це не завжди можливо. У випадках, коли поруч хтось чхає чи кашляє, дезінфікуючий спрей слід використати негайно.
 
5. Уникайте хворих
 
Уникайте тих, хто почувається не дуже добре або вже має симптоми хвороби. Якщо це можливо, уникайте тісних зв’язків із такими людьми. Мийте руки після спілкуванням із хворим, або якщо ви були поруч із його столом. Крім того, варто повідомити керівництво про таку людину, адже всім буде краще, якщо вона лишиться хворіти вдома.
 
6. Харчуйтеся добре
 
Вживайте здорову їжу в світлому приміщенні. Плануйте ваше меню протягом тижня. Упакуйте обід напередодні. Не забудьте взяти пісне м'ясо, салат або свіжі овочі та фрукти для енергії.
 
7. Свіже повітря та сонце
 
Робіть перерви, прогулюючись на свіжому повітрі, насолодіться сонцем. Переконайтеся, що ви отримали дозу вітаміну D. Навіть у завантажені дні, важливо знайти кілька хвилин, щоб відійти від роботи та перегрупувати сили.
 
Прогуляйтеся навколо офісу. Аби заспокоїтися, посидіть на свіжому повітрі протягом декількох хвилин.
 
8. Перекуси
 
Перекушуйте легкими закусками протягом дня. Для оптимального здоров'я та енергії, переконайтеся, що здорові закуски є на вашому столі і ви зможете жувати, коли трохи зголоднієте.
 
Відмовтеся від харчових автоматів на користь свіжих або сушених фруктів, горіхів, йогурту та волокнистого сиру.
 
Перерва у кілька годин між прийомами їжі призводить до падіння рівня цукру в крові, що може привести вас до найближчого фаст-фуду або цукерні. Замість цього, жуйте кожні 2-3 години, аби зберігати рівень цукру у крові на одному рівні і мати стабільну енергію протягом всього дня.
 
9. Кофеїн
 
Обмежте вживання кофеїну. Так, ми всі любимо каву, але маємо пити її у помірних кількостях. Спробуйте зменшити його споживання до однієї чашки щоранку. Ви також можете значно знизити його калорійність, випиваючи каву без вершків і цукру.

 

10. Керуйте стресом
 
Управляйте стресом правильно. В умовах кризи багато керівників вимагають від співробітників більше праці за менші витрати. Аби бути ефективним та здоровим, ви повинні навчитися правильно керувати стресом.
 
Нехай це буде один СПА-день чи час із сім'єю і гарною книгою. Знайдіть те, що "працює" саме для вас і візьміть тайм-аут. Переконайтеся в тому, що ви піклуєтеся про себе і підтримуйте здоровий баланс.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!