Як безоплатно зробити КТ і МРТ за програмою медичних гарантій. Пояснення НСЗУ

34212 0
Із 1 квітня в Україні стартував другий етап медреформи.
Ілюстративне фото, джерело: medcenter.lviv.ua

Ілюстративне фото, джерело: medcenter.lviv.ua

У межах програми медичних гарантій українці можуть пройти низку обстежень, зокрема і дороговартісних, безкоштовно. У НСЗУ пояснюють, як у разі потреби можна зробити КТ і МРТ.

Читайте також: Для пацієнта змінюється все. Мар'яна Возниця про другий етап медреформи на Львівщині

Підставою для надання послуги є скерування лікаря первинної ланки або лікуючого лікаря. Пацієнт, який отримав скерування на дообстеження за допомогою МРТ або КТ, має звернутися до того закладу, який ці послуги надає.

«Якщо в місті, де пацієнт планує проходити дообстеження, комунальний заклад з працюючим КТ та МРТ відсутній і пацієнтові нема куди звернутись, то він має отримати скерування на госпіталізацію, щоб отримати потрібну медичну послугу», – кажуть в НСЗУ.

Читайте також: Другий етап медреформи стартує з 1 квітня, але з корективами

Якщо в комунальному закладі є КТ, МРТ, куплені за державні кошти, заклад повинен надати цю послугу за скеруванням лікаря. Якщо пацієнт не має скерування і на нього не поширюються випадки щодо самозвернення, послуга такому пацієнтові може надаватися як платна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!