Як боротися з вирубкою дерев у Львові та сюрприз Зеленського. Підсумки доби

1153 0
Нині 28 вересня та 217 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Ситуація на фронті. Селище Куп’янськ-Вузловий, яке розташоване на березі річки Оскіл, деокуповано, про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Також українські захисники звільнили cело Піски-Радьківські, наразі там ще триває зачистка.

Просуваємося вперед і звільняємо нашу землю, заявив у своєму вечірньому зверененні президент Зеленський. Він поки що не повідомив деталей, «хоч вони будуть хороші».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки на Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївку Другу, Первомайське, Побєду, Новомихайлівку та Безіменне. Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили, відповідно 14 та 12 районів зосередження живої сили і техніки ворога. А також: 3 опорних пункти, 7 позицій ЗРК, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби.

Фото: ЗСУ

На цю ж тему: Росія може берегти ракети для ударів по території України взимку, – Повітряні сили

А також: Бійці львівської 80-ки знищили опорний пунктів російських загарбників

Акцент дня. У львівській лікарні почали лікувати дітей зі СМА. Першу дозу препарату отримали 8-річна Анастасія з Рівненщини та двоє підлітків із Львівщини – 15-річна Аня і 13-річна Марта

Чому це важливо? Щоб розпочати лікування спінально м’язової атрофії, медики пройшли тривалу підготовку та стажування за кордоном. Донедавна ліки від цієї недуги не були доступними для пацієнтів в Україні, тож вони були змушені виїжджати за кордон. Зараз у Львові пацієнти отримуватимуть необхідне лікування і реабілітацію за світовими стандартами.

Акцент дня 1. 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева. Поблизу лікарні Святого Луки, що на вул. Навроцького у Львові, незаконно зрізали майже 170 дерев різних порід. Також часто дерева зрізують під час нового будівництва і ремонту вулиць. Дехто з фахівців певен, що в міста нема доброї стратегії догляду дерев. Щоби з’ясувати подробиці про те, як можна запобігти втраті особливо цінних і давніх дерев та довідатися про стратегію Львова щодо озеленення, Tvoemisto.tv організувало дискусію.

Чому це важливо 1? Роль дерев та озеленення в міському середовищі важко переоцінити, у деяких містах Європи прораховують екосистемні послуги, які «надають» дерева. Їх оцінюють великими грішми. Натомість у нас ця сфера потерпає.

Ключові події:

1. Портников про загрозу ядерного удару: «Кожна країна захоче свою бомбу». Це прямий шлях до зникнення людства;

Цитата дня: «Якщо не буде відповіді світової спільноти, країн НАТО на таку зухвалу атаку (якщо вона, не дай Боже, відбудеться), це не значить, що ми не будемо боронити свою землю. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що нас зупинити не може ніхто: ні путін, ні його війська. І це вже було неодноразово доведено».

Більше тут: Навіть ядерна зброя не зупинить українців в обороні своєї землі, – Данілов

2. У Польщі відбувся антиукраїнський мітинг. На нього ніхто не прийшов. Організатори виступали перед пустою площею;

3. В Україні зростуть податки для частини ФОПів. Коли і на скільки. Єдиний соціальний внесок збільшиться до 1 474 грн;

4. Суд повторно розгляне справу львівських патрульних, яких звинувачували у перевищенні повноважень. Повний текст рішення мають оголосити 3 жовтня;

5. ​​ Понад дві сотні львівських школярів нагородили відзнаками за допомогу ЗСУ. Слід бути обачними під час руху. Діти займались волонтерством у різний спосіб. Суми їхніх зборів становили – від 500 грн до 600 тисяч гривень.

Туризм Львова. Куди поїхати зі Львова. Поблукати вуличками старих міст. На заході України збереглося чимало місць, які варто побачити, щоб торкнутися до минулого. Їхні вулиці пам’ятають інше життя, тішать неспішною атмосферою та пропонують відкрити таємниці, які причаїлися десь там далеко. До Всесвітнього дня туризму, що відзначають щорічно 27 вересня, пропонуємо кілька варіантів, куди варто зазирнути хоч на кілька годин.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!