Як будують новий водогін до Дрогобича. Фото

2970 0
Він має замінити магістраль, що проходить ділянкою карстового провалля.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На Львівщині будують новий магістральний водогін Гірне – Дрогобич на заміну ділянці, що проходить поблизу Стебницького «Полімінералу», де стався зсув грунту і утворилось провалля.

За інформацією Львівської ОДА, водогін, який замінять, постачає воду для близько 60 тис. людей, з яких 80% – мешканці Дрогобича, сіл Модричі, Раневичі, Почаєвичі, Михайлевичі. Перенесення водогону проводять, щоб запобігти його пошкодженню через збільшення сейсмічної активності у районі техногенної катастрофи регіонального масштабу у Дрогобицькому районі.

Нагадаємо, у 2017 році тут стався землетрус, через що у зоні недіючих розробок «Полімінералу» над  карстовою пустотою обвалилося склепіння. Навесні цього року земля на цій ділянці знову провалилася.

На перенесення водогону із резервного фонду держбюджету виділили 27 млн гривень. Роботи виконує ТзОВ «Будівельне управління механізації».

Роботи почали раніше, але через потребу у коригуванні проєктно-кошторисної документації (зміна прокладання траси водопроводу, перенесення ліній електропередач) роботи відтермінували. У 2019 році внесли зміни і загальна кошторисна вартість тепер становить 33 млн 129 тис гривень.

Додамо, що через карстове провалля також збудують нову об'їзну Трускавця.

Фото: Львівська ОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!