Як чоловікам подбати про своє здоров’я. 5 порад уролога

22935 4
Дбати про ближніх означає не завдавати зайвого клопоту, тому так важливо піклуватись про своє здоров’я. Як свідчить статистика, більшість чоловічих хвороб виникають після 30-ти років і з віком лише примножуються. Але чи знаєте ви, що якщо чоловіки щороку проходять обстеження в уролога, їм вдається запобігти появі багатьох хворіб. Тvoemisto.tv розпитало фахівця, яких порад слід дотримуватись чоловікам, щоб надовго зберегти своє здоров’я.
zdorovie.com

zdorovie.com

На що скаржаться чоловіки?

Лікар уролог львівського медичного центру Оксфорд Медікал Андрій Цепінь розповів, що у більшості пацієнтів медичного центру діагностують хронічний або гострий простатити, порушення сечовидільної та статевої систем, запальні захворювання. Хоча чоловіки переважно звертаються до фахівців з проблемами потенції, передчасної еякуляція та ерективної дисфункції.

Перші симптоми запальних захворювань - дискомфорт в ділянці сечовипускного каналу, загальне нездужання, відсутність або зміна потягу до протилежної статі, зміна тривалості статевого акту чи його частоти, часті позиви до сечовипускання. У більш гострих проявах з’являються болі, печія та виділення. Якщо вчасно звернутись до лікаря (відразу після перших проявів хвороби), то процес лікування мине швидко і безболісно. Якщо ж затягувати з візитом до уролога, то процес одужання, ясна річ, ускладнюється.

З проблемами потенції (ерекції) найчастіше звертаються представники сильної статі віком від 55 до 60 років. Чоловіків у віці 35-50 років подібні проблеми турбують менше. А от пацієнти віком до тридцяти років мають переважно проблеми щодо потенції на психологічному ґрунті. Та у будь-якому випадку дізнатись, що саме стало причиною – може сказати тільки уролог.

Простата у молодому віці турбує чоловіків рідко, зазвичай ця недуга турбує чоловіків після сорока. Найперше виникають проблеми із сечовиділенням та потенцією. Буває, що чоловіки у таких випадках звертаються до різних знахарів та іншого роду «спеціалістів». У результаті отримують задавнене, обтяжене ускладненнями захворювання. Часом доходить, навіть, до гострої затримки сечовипускання. Варто наголосити, що хвороби простати – це не лише простатит і доброякісна гіперплазія (аденома), а й різноманітні пухлини, в тому числі злоякісні. Невчасне і нефахове лікування цих хвороб може призвести до важких, а часом непоправних наслідків.

«Чоловіки часто бояться звертатися до лікаря, бо думають, що їх одразу покладуть на операційний стіл. Це один з міфів, який потрібно розвіювати. На перших стадіях хвороби простати піддаються медикаментозному та профілактичному лікуванню», - наголошує лікар-уролог Андрій Цепінь. Він додає, що раннє виявлення аденоми передміхурової залози суттєво відтерміновує операцію або й уникає її взагалі. Якщо ж недуга перебуває на критичному рівні, то хірургічне втручання можливе. Тож при виникненні дискомфорту в промежині, появі крові у сечі, утрудненому та частому сечовипусканні вдень та вночі необхідно відразу ж звернутися до кваліфікованого спеціаліста-уролога.

 

Аби вберегтися від урологічних захворювань, варто дотримуватись таких порад:

1. Здоровий спосіб життя. Регулярні статеві відносини.

2. Звести до мінімуму вживання алкогольних напоїв та куріння.

3. Максимально збалансувати свій раціон та збагатити його вітамінами. Їсти більше фруктів та овочів.

4. Уникати переохолоджень.

5. Уникати випадкових статевих контактів.

 

Чи не найважливішим пунктом профілактики захворювань є комплексне урологічне обстеження, яке обов’язкове для всіх чоловіків. Якщо в молодому віці його варто проходити раз на два роки, то після 35-ти  – щороку.

У Львові таке обстеження можна пройти у медичному центрі Оксфорд Медікал, що розташований на проспекті В. Чорновола, 45а.

Відділення урології цієї клініки оснащене новим медичним діагностичним обладнанням. Уролог Оксфорд Медікал працює за міжнародними стандартами. Також лікарі гарантують своїм пацієнтам повну анонімність.

 

Записатися на консультацію до лікаря-уролога можна за телефоном:

(032) 245-00-00

050 245 00 00

facebook.com/oxfordmedikallviv

 

 

Записав Орест Дрималовський


Читайте також:
22 Лютого, 2020 06:36
Олесь Безкоштовно поділюся особистим досвідом в лікуванні хронічного простатиту, аденоми простати трав'яними настоянками і лікувальними зборами власного приготування в домашніх умовах. Телефонуйте за номером: +380949740590 (Вайбер).
[***]s://0949740590.ecwid.com/
9 Січня, 2015 19:07
Aleks74 Був я в них. Перемерз чи яка біда. Там Європа починається ще з запису на прийом. Дякую урологу - толковий, аналізи, тести ті - все на місці.
8 Січня, 2015 14:45
Андрій все ясно- більше сексу, мужики !
5 Січня, 2015 20:22
6777 отличный рекламный ход. а вы дураки советов ждали.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!