Як діяти, якщо почнеться штурм вашого міста

11207 0
Під час обстрілу залишайтеся на місці. Не треба намагатися втекти з місця обстрілу.
Фото: Євгеній Кравс

Фото: Євгеній Кравс

Львівська обласна військова адміністрація опублікувала пам’ятку про те, як діяти, якщо почнеться штурм вашого міста.

1. Заклейте вікна скотчем. Клеїти слід всю поверхню вікна. Стрічка у стрічку, а не хрест-навхрест. Не підходьте навіть до заклеєних вікон

3. Завжди тримайте свій телефон зарядженим. Будьте готові до того, що світло може вимкнутися

4. Використовуйте світломаскування у нічний час. Якщо вмикаєте світло вночі, робіть так, щоб його не було видно з вулиці. Не позначайте ворогові своє місце перебування

5. Під час обстрілу залишайтеся на місці. Не треба намагатися втекти з місця обстрілу, так ви наражаєте себе на ще більшу небезпеку. Вибігати на вулицю при обстрілі небезпечно.

Читайте також: Якщо вибухне АЕС. Що робити при радіаційній аварії

Раніше СБУ публікувала інстуркцію, як поводитися під час обстрілів.

Правоохоронці повідомляють, що снаряд (ракету) можна помітити та відреагувати, залп реактивної ракети добре видно. Вночі це яскравий спалах, вдень димні сліди ракет.

Під час артилерійського, мінометного чи авіаційного нальоту не залишайтеся у під'їздах, під арками та на сходових майданчиках. Також небезпечно ховатися у підвалах панельних будинків, біля автомобільної техніки, автозаправних станцій та під стінами будинків з легких конструкцій. Такі об'єкти є неміцними, ви можете опинитися під завалом або травмуватися.

Якщо вогонь артилерії, мінометний обстріл, авіаційне бомбардування застали вас на шляху, негайно лягайте на землю, туди, де є виступ або хоча б невелике заглиблення. Захист можуть дати бетонні конструкції (крім тих, що можуть обвалитися або спалахнути), траншеї, неглибокі підземні колодязі, широкі труби водостоку та канави.

Закривайте вуха долонями і відкривайте рот – це врятує від контузії, убереже від баротравми.

Фото: Євгеній Кравс


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!